legenda otkriva

Zlatko Dalić nije bio prvo rješenje: Nazvao me Šuker, ponudio mi mjesto izbornika, ali nije bio trenutak da ga prihvatim

20.12.2019 u 09:18

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 51-godišnji Robert Jarni, koji od ljeta radi kao trener u indijskom NorthEast Unitedu otkrio je da je i njemu bila ponuđena izbornička funkcija hrvatske A reprezentacije, u noći kada je smijenjen Ante Čačić

Nakon remija 1:1 s Finskom, u listopadu 2017. godine, u sklopu kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiji, i kada je plasman na svjetsku smotru bio ugrožen, Davor Šuker i članovi izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza zahvalili su se na suradnji tadašnjem izbornik Anti Čačiću.

I u tih nekoliko sati trebalo je pod hitno naći adekvatno riješenje, odnosno izbornika spremnog ući u borbu s vremenom. Jer do utakmice u Ukrajini dijelili su ih tek sati, a momčad je bila u depresiji.

Rijetko tko je vjerovao u pozitivan ishod, a pridodamo li tome i da je atmosfera oko reprezentacije, odnosno cijelog HNS-a bila narušena, jasno je da je novi izbornik trebao biti 'ludo hrabar'.

A da je tome tako, potvrđuje i izjava bivšeg hrvatskog reprezentativca, po mišljenju mnogih najboljeg lijevog beka, kojeg smo imali od osamostaljenja, Roberta Jarnija.

'Da, Davor (op.a Šuker) me nazvao i imao sam nekoliko minuta za odluku jer je Izvršni odbor bio pod pritiskom i tražilo se brzo rješenje. Ja sam tada uzeo nekoliko minuta za razmišljanje, odnosno za konzultacije s obitelji. I zajedno smo zaključili da nije dobar trenutak za prihvaćanje te ponude. I da sam imao više vremena za razmišljanje, opet ne bih prihvatio tu ponudu. I nije mi danas žao zbog toga', javio se za Večernji list iz Indije, gdje trenutno obnaša trenersku funkciju Robert Jarni.

Na svu sreću, Zlatko Dalić nije imao takvig dilema, vjerovao je u sebe i svoje kapacitete, a za svoju hrabrost nagrađen je svjetskim srebrom i stautsom kakvog ni jedan hrvatski trener neće dostići tako brzo.

Cijeli intervju s Robertom Jarnijem pročitajte OVDJE.

  • +14
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić