SAMO JE JEDAN CILJ

Zlatko Dalić nešto će mijenjati, ali kada bi slušao druge, to bi značilo najmanje pola momčadi

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 17 sati igra jako važnu utakmicu, protiv Kanade. S time da bez obzira na ishod, ta utakmica ne mora biti i presudna. No, za ostvarenje prvog cilja, odnosno prolazak skupine, bilo bi puno jednostavnije kada bi Dalićevi igrači pobijedili Kanađane

Nakon remija 0:0 protiv Maroka bilo je dosta kritika na račun igre hrvatske nogometne reprezentacije. Osobito prema ofenzivnom učinku.

Jer golman Bono praktički nije imao posla, a kada se golmanu ne prijeti, onda jasno, teško se može do pobjede.

Međutim, najvažnije je da je toga svjestan i izbornik Dalić, koji je nakon utakmice priznao da se trebalo 'bolje i više'.

A te njegove riječi itekako su dobro sjele mnogima koji nude svoja rješenja. Naravno, svatko se drži svojeg stava i razmišljanja, na što ima apsolutno pravo. S time da mnoštvo tih 'šaptača' dolazi i iz nogometnog miljea. I njihova razmišljanja imaju apsolutnu uporišnu točku.

Međutim, koliko je teško biti izbornik, te ostati racionalan, potvrđuje što bi sada - da Dalić sluša druge, morao promijeniti 'pola močadi'.

Najupitniji je Nikola Vlašić koji je zbog ozljede propustio drugo poluvrijeme utakmice protiv Maroka, ali i dva treninga. Na njegovo mjesto neki guraju Lovru Majera, a neki Marija Pašalića. Dakle, već dvojicu igrača.

Zatim, kritike su išle i na igrače s bočnih pozicija, jer nisu doprinosili tolikoj probojnosti, pa je bilo prijedloga da umjesto Josipa Juranovića zaigra Josip Stanišić. Bornu Sosu pak na lijevom boku mogao bi zamijeniti Borna Barišić.

Bilo je i nekih koji su primijetili manju Brozovićevu 'kilometražu', što bi značilo da niti veznjak Intera nije u stanju odigrati pravu utakmicu protiv Kanade i da bi ga trebalo zamijeniti. Vjerojatno s Kristijanom Jakićem.

Naravno, najviše je sugestija na promjenu u vrhu napada. Jer eto, kad se Andrej Kramarić već morao vraćati po loptu, umjesto da odsječen stoji među marokanskim braničima, možda bi bolje bilo da se mjesto ustupi Bruni Petkoviću. A kad je već Dinamov igrač na terenu, poznat po svojim razigravanjima, onda bi uz njega u vrhu napada trebao zaigrati Marko Livaja.

I sad ti budi izbornik.

  • +45
Hrvatska - Maroko; SP u nogometu, 23.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal