utakmica istine

Zlatko Dalić je 'prelomio'; ovo je 11 'vatrenih' koji će danas na Poljudu istrčati protiv Rusije u borbi za plasman na SP 2022.

14.11.2021 u 08:35

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija od 15 sati na Poljudu igra odlučujuću utakmicu za izravan plasman na SP 2022. godine. Kalkulacija nema, samo pobjeda protiv Rusa vodi naše 'vatrene' izravno u Katar. Izbornik Zlatko Dalić do posljednjeg je trenutka skrivao sastav i kombinirao koga će staviti u početnih 11 za današnju utakmicu. Odluka je pala nakon posljednjeg treninga...

'Nemamo nikakvih problema s ozljedama, svi su zdravi i spremni. Nećemo puno mijenjati, ali bez obzira na sastav svi naši igrači su u dobroj formi i bez obzira tko će istrčati vjerujem u njih', rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić dan uoči 'utakmice istine' s Rusijom te naglasio:

'Nemam dilema oko sastava. Ovo što igramo u zadnje vrijeme, tako ćemo igrati. Imamo široki izbor, široki spektar, imamo i nekoliko varijanti prema naprijed.'

Ono 'nećemo puno mijenjati' možemo uzeti relativno jer je nakon posljednjeg treninga na Poljudu jasno da se Dalić odlučio na dvije promjene u odnosu na momčad koja je istrčala na Malti u pobjedi 7:1.

Dileme oko golmana nema, na 'svom' će Poljudu u dresu hrvatske reprezentacije istrčati Ivo Grbić!

'Grbić je u ovom trenutku u boljoj formi nego Livaković. Dominik nije izgubio svoje mjesto, on je i dalje vratar broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, ali odlučili smo da brani Grbić. To je odluka iza koje smo svi stali, Grbić ima našu veliku podršku i on će braniti i u Splitu', potvrdio je i sam izbornik Zlatko Dalić.

  • +18
Malta - Hrvatska, kvalifikacije za SP u Kataru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Matthew Mirabelli / AFP / Profimedia

U isto vrijeme se odlučio na dvije izmjene u obrambenom redu. Kao stoperski par započet će Joško Gvardiol i Dejan Lovren koji 'uskače' umjesto Ćalete Cara. Ima logike jer Lovren igra u Rusiji, bolje poznaje današnje protivnike... Na lijevom beku će krenuti Borna Sosa, a na desnome je Josip Juranović.

U veznome redu nepoznanica nema, tu su kapetan Luka Modrić i Marcelo Brozović, a ispred njih će ordinirati Mario Pašalić. Na krilima još jedna promjena, Dalić će prednost danas na desnome krilu dati Nikoli Vlašiću, dok će Lovro Majer priliku čekati na klupi. Na lijevoj je strani nedodirljivi Ivan Perišić, a u špici napada Andrej Kramarić.

Prvih 11 hrvatske reprezentacije za utakmicu s Rusijom

Grbić - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić - Vlašić, Pašalić, Perišić - Kramarić

Jasno je svima da ni ostali 'vatreni' koji će utakmicu započeti 'na klupi' nisu zaboravljeni. Zlatko Dalić i na Poljudu najozbiljnije računa na Lovru Majera, Brunu Petkovića, Marka Livaju, Mislava Oršića, Luku Ivanušeca..., već ovisno o tome kako će se utakmica s Rusima razvijati. Nadamo se pozitivno po nas... Preko Rusije do Katra! Sretno, 'vatreni'!