FIFA_SP_2018.svg

miljenici sreće

Zlatko Dalić eksplodirao je od sreće! Nakon Rakitićevog gola prvo je potrčao prema...

Bionic
Reading

Prava drama u Nižnji Novgorodu. Hrvatska je u četrvtfinalu svjetskog prvenstva, nakon uspješnijeg izvođenja udaraca s bijele točke

Iako je kapetan Luka Modrić imao meč-loptu u rukama u 116. minuti, ali mu je Kasper Schmeichel četiri minute prije isteka produžetka obranio penal, o putniku u četvrtfinale odlučivalo se udarcima s bijele točke.

>> Izbornik Zlatko Dalić nije povukao 'ručnu'; prvo je poklonio pobjedu svima, a zatim najavio nešto ludo...

Naravno, ni tu nije moglo bez drame. Schmeichel je obranio udarce Milanu Badelju i Josipu Pivariću, no još uspješniji bio je Zadranin Danijel Subašić, junak utakmice.

On ih je obranio tri penala, a kada je Ivan Rakitić pogodio za konačnu pobjedu nastalo je neviđeno slavlje na travnjaku u Nižnji Novgorodu.

Izborniku Daliću prvo je čestitao Ognjen Vukojević, no nakon što se izgrlio s njime, potrčao je prema tribini gdje je bila njegova najveća snaga, obitelj, supruga i sinovi. Iskoristili su to i navijači koji subga htjeli potapšati i zagrliti.

'Bilo je teško za gledati, a kamoli za igrati. Zaista je bilo teškom borbeno s obje strane, bez prevelikog rizika. Nitko od nas sretniji, idemo dalje', rekao je nakon utakmice Dalić koji, čim je Rakitić zabio penal, nije pričekao svoje igrače da ih zagrli. Očito je imao potrebu prvo zagrliti nekoga drugoga. Želio je svoju najveću pobjedu prvo proslaviti s navijačima.

A zna se koliko njemu znači navijačka podrška.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal