realu samo bod

Zinedine Zidane ovako je objasnio zašto je žrtvovao Modrića i zbog čega je Jović dobio prednost

02.09.2019 u 09:11

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić bio je asistent za drugi pogodak Garetha Balea kojim je madridski Real uspio osvojiti bod odigravši 2:2 (1:1) na gostovanju kod Villarreala u dvoboju trećeg kola španjolskog prvenstva.

Modrić, koji je u igru ušao u 68. minuti umjesto Luke Jovića, u 86. se minuti izborio za jednu loptu na sredini igrališta, povukao prema kaznenom prostoru domaćih te predao na desnu stranu gdje je bio Bale koji je iznenadio domaćeg vratara pogotkom u bliži kut.

Inače, francuski trener na klupi Reala, Zinedine Zidane, očito je 'imao nos' kod sastavljanja momčadi, jer i Luka Jović sudjelovao je kod prvog gola.

'Nismo postigli golova koliko smo željeli, ali na kraju krajeva pokazali smo da možemo igrati ovako, jer imamo dva vrlo dobra napadača. Ovakav pristup objašnjava zašto sam Jovića stavio prije Modrića. Danas sam želio više 'dubine' u napadu i morao sam nekoga žrtvovati', objasnio je Zidane.

Joviću pripadaju velike zasluge za prvi gol, kada je petom asistirao do Carvajala, koji je samo dodao loptu do Balea, a ovaj poslao loptu u mrežu.

'Znali smo da Villarreal ima problema na sredini terena i to je jedan od razloga zbog kojeg sam igrao s Jovićem i Benzemom', dodao je Zidane.