SLUŽBENO

Zinedine Zidane opet u Realu; može li francuski stručnjak vratiti 'kraljeve' na pobjednički put?

Bionic
Reading

Španjolski nogometni velikan Real Madrid objavio je kako je na dužnost trenera prve momčadi vratio Zinedinena Zidanea s kojim je potpisao ugovor do 2022. godine

Solari se u ponedjeljak, nakon jutarnjeg treninga, pozdravio sa svima u klubu te je postalo jasno da je već dogovorio odlazak s klupe 'kraljevskog kluba'.

Istovremeno, iz više izvora su stigle informacije da će se Zinedine Zidane, trostruki osvajač Lige prvaka s Realom u ulozi prvog trenera, vratiti na klupu koju je napustio prije devet mjeseci da bi to u poslijepodnevnim satima potvrdili iz kluba.

Nakon Zidanea Real je preuzeo Julen Lopetegui, ali se bivši španjolski izbornik nije dugo zadržao na toj dužnosti, baš kao ni njegov nasljednik Santiago Solari, pod čijim je vodstvom europski prvak ispao u osmini finala Lige prvaka domaćim porazom od Ajaxa (1:4), a prethodno je na Santiago Bernabeuu dvaput poražen od Barcelone u razmaku od četiri dana.

  • +2
Liga prvaka, osmina finala: Real - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Jako sam sretan što sam se vratio kući. To je sada najbitnije. Jedva čekam početi s poslom sutra. Napustio sam Real jer sam trebao odmor, momčad je trebala promjenu nakon što smo sve osvojili.Odlučio sam se vratiti jer me predsjednik nazvao. A budući da previše volim ovaj klub, evo me tu sada. Vraćam se nakon osam mjeseci. Imao sam puno ponuda od drugih klubova, ali htio sam samo jedno - vratiti se u Real Madrid.'