luca odlazi u francusku

Zinedine Zidane odreći će se brojnih zvijezda, ali njegov odlazak posebno će ga rastužiti

30.04.2019 u 15:00

Bionic
Reading

Nakon turbulentne sezone, u kojoj madridski Real nije osvojio nijedan relevantni trofej, a u kojoj je čak troje trenera sjedilo na klupi 'kraljeva', najavljuju se brojne igračke promjene

Španjolski mediji već danima pišu kako će na kraju sezone iz Reala otići barem šest, sedam igrača. I svakih nekoliko dana izlazi se s 'crnom listom' koju je sastavio trener Zinedine Zidane.

Tek ovog utorka prvi je put spomenuto i ime njegova sina Luce, koji je ove sezone kao golman dobio priliku u prvenstvenoj utakmici protiv Huesce.

No odmah nakon dvoboja uslijedila je 'rafalna paljba' po velikom francuskom nekad nogometašu, danas treneru, koji je prema mišljenju novinara zloupotrijebio položaj i na gol stavio svojeg sina.

Stoga se ova vijest o odlasku Luce Zidanea može činiti logičnom. Kao prvo, da se skine teret s leđa mladog golmana, kao drugo, da u okruženju u kojem neće biti opterećen rodbinskim vezama dokaže svoje golmansko umijeće i, kao treće, da ni trener Zidane ne mora više odgovarati na prozivke ako postavi sina na gol.

Klub u kojem bi Luca Zidane trebao nastaviti karijeru je francuski drugoligaš Clermont, što također oslikava mogućnosti 20-godišnjeg igrača koji je cijeli omladinski put prošao u Realu.

  • +13
Zinedine Zidane Izvor: Profimedia / Autor: N. N.