veliki transfer

Zinedine Zidane ga obožava, ali ipak slijedi rastanak; Luka Modrić odlazi iz Real Madrida, a poznato je i gdje će nastaviti karijeru

12.02.2020 u 18:06

Bionic
Reading

Luka Modrić idućeg ljeta odlazi u Inter Miami koji mu godišnje nudi 20 milijuna dolara bruto, pišu španjolski mediji

Luka Modrić je u Real Madrid stigao na ljeto 2012. godine i ubrzo je postao nezamjenjiv. Motor Reala i ove je sezone jedan od ključnih igrača Zinedinea Zidanea koji ga jednostavno obožava. Koliku podršku ima od trenera govori i činjenica da Francuz igrače u svlačionici motivira riječima:

'Nije normalno da je Luka, koji je ovdje osam godina, za to vrijeme osvojio samo jednu La Ligu!'

Španjolska Marca pojašnjava kako Zidane namjerno ističe Modrića jer ga obožava i bez njega bi 'jako teško bilo ostvariti onaj trofejni niz iz proteklih sezona'. Osim trenera, vole ga i svi u svlačionici, ali izgleda da će na ljeto ipak doći do rastanka.

Španjolski Diario Gol piše kako Modrić ima podršku Zidanea i cijele svlačionice, ali politika kluba je takva da će u budućnosti dobivati sve manju minutažu i konačno će uslijediti i rastanak. Luka ima 34 godine i, pišu Španjolci, iako zna da je još uvijek važan u igri Reala, zna i što slijedi.

Španjolci pišu i kako će njegova nova destinacija biti MLS gdje ga već čeka legendarni David Beckham u svojem novoosnovanom klubu Inter Miamiju. Beckham Modriću, osim života u Miamiju, nudi i 20 milijuna dolara bruto godišnje plaće, a liga nije toliko zahtjevna pa bi igrač poput kapetana Hrvatske sigurno mogao potrajati nekoliko sezona.

Isti izvor piše kako su u Realu Modriću dali do znanja da mu neće stvarati probleme kod odlaska u SAD, ali i da vjerojatno neće dobiti novi ugovor nakon što mu istekne ovaj koji vrijedi do ljeta 2021. godine. Tako će Modrić već idućeg ljeta, vjerojatno nakon Eura, spakirati kofere i poletjeti za SAD.