LUCA SE PROSLAVIO

Zidane ljubomoran na sina: Igrao se s vatrom, ali...

02.06.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Zinedine Zidane zadovoljan je što je njegov sin Luca osvojio Europsko U-17 prvenstvo, ali malo i ljubomoran jer to njemu uspjelo u karijeri...

Francuski nogometni velikan sa svojom je reprezentacijom osvojio Svjetsko i Europsko prvenstvo 1998. i 2000. godine, a njegov sin Luca koji se odlučio za golmansku karijeri krenuo je stopama oca.

Naime, na nedavno završenom U-17 prvenstvu u Bugarskoj mlađi Zidane bio je jedan od junaka Francuske, jer je u polufinalu protiv Belgije zaustavio niz penala i odveo svoju selekciju u završnicu gdje se lako obračunala s Njemačkoj. No, strogi otac uoči je i vrlo loše izvedenu 'panenku', nešto što je i sam napravio u finalu SP-a protiv Italije 2006. godine.

'Igrao se s vatrom i promašio. Mislim da taj potez nije bio planiran. Umjesto toga bolje mu je da zaustavlja penale,' kaže Zinedine Zidane i dodaje:

'Malo sam ljubomoran. Ja sa 17 godina nisam bio prvak Europe. Naravno, sretan sam zbog njega. On je moj sin, prvak Europe, to je lijepo. Sada mi može ispričati kako je doživio to iskustvo iznutra. Ne priča mnogo, samo ono najvažnije.'

Zinedine ima četiri sina: Lucu, Thea, Elyaza i Enza. Svi igraju nogomet u omladinskom pogonu Real Madrida. Otac je pak trener B momčad 'kraljevskog kluba'.