I HENRY SE SRAMI

Zidane: Hvala Buffonu jer ne bih mogao mirno živjeti

22.12.2009 u 13:45

Bionic
Reading

Bivši francuski reprezentativac Zinedine Zidane izjavio je da mu je drago što je dobio crveni karton u finalu Svjetskog prvenstva 2006. jer ne bi mogao živjeti s činjenicom da je prošao nekažnjeno za ono što je učinio

Zidane je dobio crveni karton jer je glavom udario talijanskog braniča Marca Materazzija u finalu 2006, u zadnjoj utakmici svoje karijere, koju je Italija dobila 5:3 na jedanaesterce nakon što je regularni dio utakmice završio bez pogodaka.

'Isključenje je bilo dobra stvar', izjavio je bivši igrač Real Madrida i Juventusa u intervjuu za France Football.

'Dobro je što je talijanski vratar Gianluigi Buffon upozorio suca na to što sam učinio jer to nije bilo lijepo. Ne znam kako bih mogao nastaviti živjeti da je Francuska postala prvak i da sam ja ostao na terenu.'

Zidane se osvrnuo i na Henryjevo igranje rukom, u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP, kada je na nesportski način asistirao strijelcu Gallasu.
'Mnogi ljudi koji nemaju veze s nogometom našli su komentirati situaciju i umiješali su se u priču. To su oni koji vas vole kada podižete trofeje, a koji vam okrenu leđa kada stvari pođu po krivu. Siguran sam da Henry nije ponosan na svoj postupak', zaključio je Zidane.