UVERTIRA FINALA LP-A

Žestoki okršaj Borussije i Bayerna završio remijem

04.05.2013 u 21:14

Bionic
Reading

U subotu se na Signal Iduna Parku u Dortmundu odigrala uvertira velikog finala ovogodišnje Lige prvaka, koji će se dogoditi 25. svibnja na londonskom Wembleyju...

U derbi utakmici 32. kola Bundeslige, koji nije zapravo ništa posebno odlučivao gledamo li samo njemačko prvenstvo, Borussia i Bayern su odigrali bez pobjednika (1:1).

Jupp Heynckes je sastavio momčad bez mnogih jakih aduta, pa tako u Dortmundu nisu igrali Lahm, Schweinsteiger, Robben, Ribery, Müller i hrvatski napadač Mario Mandžukić. Neki su u drugom polufinalnom ogledu Lige prvaka protiv Barcelone zaradili lakše ozljede, neki su dobili poštedu... S druge strane, Jürgen Klopp je sastavio uglavnom najbolju momčad koju trenutačno ima (Reus je ušao u drugom dijelu, Hummels je ostao na klupi).

Takav izbor igrača usmjerio je utakmicu tako što je Borussia žešće napadala, no Bayern je isto tako bio prilično opasan u kontrama. Prvi je gol postignut vrlo brzo, nakon samo 11. minuta igre kada je Blaszczykowski asistirao, a Groβkreutz iz prve, malo iskosa, poslao loptu pod gredu Neurovih vratiju. Vratar Bayerna mogao je, istina, tom prilikom i bolje reagirati.


No, u 23. je uslijedilo izjednačenje. Nakon centaršuta Rafinhe odlično je glavom reagirao Mario Gomez za 1:1, s tim da je isti igrač u 44. minuti imao sjajnu šansu za 2:1. Pucao je ispod Weidenfellera, ali je lopta ipak otišla pored vratiju.

U drugom su se dijelu uskovitlali duhovi, kako na travnjakau, tako i na klupama, pa su se međusobno sukobili trener domaćina Klopp i sportski direktor na drugoj strani Matthias Sammer. Na travnjaku je, pak, najviše kiptilo u glavi Rafinhe koji je u 62. i 64. minuti zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Meč-loptu je, pak, za domaćine propustio Robert Lewandowski koji u 60. minuti nije realizirao jedanaesterac. Odlično je njegov udarac skinuo Neuer, a svemu je prethodilo sumnjivo igranje rukom Boatenga (prije ga je lopta udarila u rame).

Završilo je tako bez pobjednika, što znači da Borussia ove sezone nije niti jednom dobila Bavarce. Dvije prvenstvene utakmice su završile 1:1, dok je Bayern slavio u Superkupu (2:1), te u ogledu DFB-Pokala (1:0).