PORUKA BIROKRATIMA

Žestok odgovor Ministarstva, obračun s HNS-om se nastavlja

10.03.2014 u 22:50

Bionic
Reading

FIFA i UEFA odgovorile su na upit Hrvatskog nogometnog saveza o rješenju Sportske inspekcije, a sada se o cijeloj situaciji oglasilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Hrvatske

Sada se o svemu očitovao i MZOS!

'Vezano uz vaše mnogobrojne upite ističemo kako u ovom trenutku nismo u mogućnosti komentirati pismo koje je HNS poslao FIFA-i i UEFA-i jer s njegovim sadržajem nismo upoznati. Ministarstvo će UEFA-i uputiti i svoj dopis s pitanjima u vezi s objašnjenjem želi li podržavati nepravilnosti, sumnjive rezultate, nepoštovanje far playa, sportskoga duha i slično.

Naravno da ćemo odgovoriti FIFA-i i UEFA-i, a odgovor je vrlo kratak i glasi:

'Neumjesna uplitanja Vlade u hrvatski nogomet ne mogu prestati, jer ih nikada nije ni bilo'.

U Hrvatskoj svi sportski savezi, pa i HNS, moraju odmah prestati lažno optuživati Vladu te se početi ponašati u skladu sa Zakonom o sportu i poštovati rješenja Sportske inspekcije. Neumjesno prozivanje Hrvatske Vlade i miješanje u poštivanje hrvatskih zakona od birokrata iz HNS-a, FIFA-e i UEFA-e mora odmah prestati.

U dopisu ćemo sve naše tvrdnje potkrijepiti dokazima te ćemo naglasiti da HNS, unatoč tome što se žalio FIFA-i i UEFA-i, mora poštovati Zakone koji nemaju veze s politikom, kako se to zlobno tvrdi, nego samo s objektivnim procjenjivanjem nepravilnosti koje su utvrđene i trebaju se riješiti.

Upravo o tome govori Michel Platini, predsjednik UEFA-e, koji uvijek u obraćanju resornim ministrima tvrdi da je jedan od glavnih ciljeva UEFA-ina plana osigurati da se poštuju principi far playa kako bi se na taj način sačuvala vjerodostojnost europskog i svjetskog nogometa.

Smatramo neumjesnim da se Vlada RH proziva i lažno optužuje samo zato što upućuje na poštivanje tih civilizacijskih dostignuća.'