SVIBANJSKI TURNIR U GIMNASTICI

'Želja nam je da se naše vježbačice natječu s najboljima'

18.05.2016 u 11:00

Bionic
Reading

U Zagrebu će se 28. i 29. svibnja 2016. (subota i nedjelja) održati, u sportskoj dvorani XV gimnazije - Jordanovac 8, 36. po redu Međunarodni svibanjski turnir u ritmičkoj gimnastici

Svibanjski Turnir je tradicionalni međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u organizaciji G.K.Maksimir u cilju promicanja i napretka ritmičke gimnastike u Hrvatskoj.

Turnir osim natjecateljskog aspekta ima svrhu upoznavanja s različitim gimnastičkim klubovima i sredinama, međusobne razmjene iskustava trenera i sudaca, te sportskog druženja i stvaranja prijateljstava među gimnastičarkama.

Natjecanje je pojedinačni i ekipni višeboj u kategorijama: mini, mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke.

GK Maksimir u organizaciji turnira u ritmičkoj gimnastici ima zastupljena sva tri programa odnosno nivoa ritmičke gimnastike.

Natjecanje je u različitim programima: međunarodni i nacionalni A program, međunarodni i nacionalni B program te
nacionalni C program.

Pokretač tog natjecanja je dugogodišnja trenerica i promotor ritmičke gimnastike kako u Zagrebu tako i širom Hrvatske - Dragana Aleksić.

'U to vrijeme početaka u želji da ritmička gimnastika dobije što više poklonika te da se slijede trendovi međunarodne gimnastičke scene svaka republika tadašnje države imala je natjecanje u ritmičkoj gimnastici. Tadašnji klub Senjak iz Beograda organizirao je Decembarski turnir, klub iz Skopja Martovski turnir, a naš klub GK Maksimir je 1978. godine organizirao 1. MAJSKI TURNIR U RITMIČKOJ GIMNASTICI', kazala je Aleksić dodavši kako je turnir organiziran povodom oslobođenja grada Zagreba i Dana mladosti.

'Turnir je održan u sportskoj dvorani 'Kutija Šibica' na Trešnjevci, a delegacije učesnica smještene u tadašnjem Pionirskom gradu -Gradu mladih.'

Ustrojem nove hrvatske države turnir prerasta u TRADICIONALNI MEĐUNARODNI SVIBANJSKI TURNIR koji se organizira već 36. GODINU u najljepšem mjesecu u godini - mjesecu svibnju.

Tokom ta tri desetljeća svi članovi kluba od roditelja do vježbačica, trenera i sutkinja čine veliki sportski tim čiji zajednički rad i ljubav prema sportu i ritmičkoj gimnastici ovaj međunarodni turnir stavlja u kontekst velike sportske manifestacije.

'Želja nam je da i nadalje održimo tradiciju uspješnog organiziranja atraktivnog i jakog turnira, te da se naše vježbačice natječu s najboljima kako iz susjednih zemalja tako i iz zemalja s najjačom tradicijom u ritmičkoj gimnastici', završila je Aleksić.