BAKLJE I UVREDE

Žele srušiti Mamića, a zapravo ruše i Dinamo

09.08.2012 u 09:09

Bionic
Reading

Dinamo se na uvjerljiv način plasirao u četvrto pretkolo Lige prvaka. No prolaz preko Šerifa je u jednom trenutku došao u pitanje zbog dijela navijača koji su pirotehničkim sredstvima prekidali utakmicu

Dinamo je na terenu zasluženo apsolvirao moldavskog prvaka. No 'modri' su imali sreću što im je pravdu dijelio Cipranin Leontios Trattou, a ne netko poput hrvatskog suca Marija Strahonje, koji se 'proslavio' prekidom prošlosezonskog dvoboja MAXtv Prve lige Istra 1961 – Rijeka zbog baklji.

Naime, u Maksimiru su u srijedu navečer vatrogasci bili najzaposleniji ljudi na stadionu, barem od 60. do 75. minute, kada su baklje bačene s Istoka završavale na terenu. Iako se preko razglasa upozoravalo o mogućem trajnom prekidu, to se nije dogodilo.

Sudac je imao razumijevanja i očigledno je shvatio da je klub nedužan. Tako je Dinamo preživio novi pokušaj izbacivanja iz Europe zbog svojih huligana, čemu su sigurno pridonijeli i specijalci koji su se pojavili u blizini izgrednika, a neki od njih su tijekom utakmice i privedeni.

No to nije sve - skupina neodgovornih pojedinaca nakon toga je hukala i tamnoputim moldavskim igračima, a uobičajeno se pjesmicama vrijeđalo i izvršnog predsjednika Zdravka Mamića.

Ne treba sumnjati da će Dinamo biti kažnjen zbog prekida, novčana kazna je neizbježna; samo da disciplinska komisija ne poduzme neke rigoroznije mjere poput praznih tribina ili izbacivanja iz Europe.

Boysima je Zdravko Mamić meta broj jedan i žele ga maknuti iz Dinama, ali nema smisla da zbog toga pati klub, ostali navijači i sami igrači.