JEDNOGLASNA ODLUKA

Zdravko Mamić prvi dobitnik Ponosa Dinama

19.10.2009 u 21:32

Bionic
Reading

Održana je redovita skupština NK Dinama. Sjednicu je otvorio predsjednik Izvršnog odbora Mirko Barišić, nakon čega je jednoglasno izabrano radno predsjedništvo skupštine u sljedećem sastavu: Mirko Barišić, Damir Vrbanović i Marijan Hanžeković. Dodijeljena je i nova nagrada - Ponos Dinama

Jedna od glavnih točaka bilo je izvješće o poslovanju modrog kluba u razdoblju od 1. siječnja 2008. do 31. prosinca 2008. godine. Skupštinu je o poslovanju izvijestio izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić istaknuvši kako klub posluje vrlo pozitivno u ovim teškim vremenima.

Najveća novost na ovoj skupštini je odluka o uvođenju dviju novih nagrada: Modri lav i Ponos Dinama. I službeno je skupština prihvatila pravilnik o tim nagradama. Nagrada Ponos Dinama dodjeljuje se za izvanredna postignuća u radu i rezultatima NK Dinama. Kandidati za dobitnika nagrade Ponos Dinama su svi dužnosnici, zaposlenici, povjerenici, igrači, treneri, navijači i sponzori. Na prijedlog Izvršnog odbora usvojeno je da se nagrada Ponos Dinama dodijeli izvršnom dopredsjedniku Zdravku Mamiću, što je jednoglasno prihvaćeno od strane Skupštine, a nagrada će se dodijeliti na sljedećoj svečanoj sjednici Skupštine.

Druga nagrada, Modri lav, dodjeljivat će se igračima koji su svojim igrama dali velik doprinos za rezultatski uspjeh i ugled kluba. Na kraju nogometne godine dobitnika nagrade Modri lav predlažu sami igrači.

Raspravljalo se i o budućnosti maksimirskog stadiona, o čijoj će sudbini odlučivati građani Zagreba na referendumu koji se očekuje do kraja ove godine. Tom su se prilikom članovima Skupštine još jednom prenijeli atmosfera i zajednički dogovori na nedavnom sastanku koji je održan između predstavnika kluba i Grada. Gradonačelnik Bandić je tada u ime Grada obećao kako će poduzeti sve da se pitanje završetka stadiona što prije riješi.