TERORIZAM U PARIZU

Zbunjeni njemački nogometaši noć proveli na stadionu

14.11.2015 u 16:45

Bionic
Reading

Svjetski prvak, njemačka nogometna reprezentacija prošlu je noć provela na stadionu Stade de France u sjevernom pariškom predgrađu Saint-Denisu zbog terorističkih napada u francuskom glavnom gradu u petak navečer, prije no što je u subotu ujutro zrakoplovom stigla u Frankfurt. Tijekom utakmice čule su se dvije snažne eksplozije, ali srećom nije došlo do panike na tribinama...

U napadima koji su se dogodili na nekoliko lokacija u Parizu upravo u vrijeme odigravanja prijateljske utakmice Francuska - Njemačka (2:0), prema trenutačnim podacima poginulo je 128 osoba pa se njemačka delegacija nakon susreta nije vratila u svoj hotel, već je ostala na stadionu s kojega je u subotu ujutro prebačena u zračnu luku iz koje je poletjela za domovinu nešto iza devet sati.

Prije odlaska na utakmicu, njemačka reprezentacija u petak je bila i evakuirana iz svog hotela zbog dojave o postavljenoj bombi.

Tijekom odigravanja susreta čule su se tri eksplozije u blizini stadiona, no igrači i gledatelji isprva nisu bili upoznati s događajima. Iako je na stadionu bilo oko 80.000 gledatelja, na koncu je sve prošlo bez ozlijeđenih. Tko zna kako bi sve prošlo je da je zbog panike nastao stampedo...

'Na poluvremenu nismo ništa govorili jer nismo željeli stvarati paniku među gledateljima. Na kraju utakmice igračima sam rekao što se događa. Ovim putem izražavam sućut obiteljima poginulih', izjavio je predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet

Francuska i Njemačka odigrale su prijateljski susret u sklopu priprema za nastup na EURU koji bi se od 10. lipnja do 10. srpnja sljedeće godine trebao održati u Francuskoj, a domaćin utakmice otvaranja i finala trebao bi biti upravo Stade de France.

Francuska bi u utorak trebala igrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Engleske u Londonu, dok bi Njemačka, također u utorak, trebala u Hannoveru ugostiti Nizozemsku. Za sada još nema konačne odluke hoće li se te utakmice igrati ili će biti otkazane.

'Osobno bih želio da igramo u utorak. Ne bismo trebali dozvoliti onima koji su odgovorni za ovaj napad da pobijede', rekao je vršitelj dužnosti predsjednika Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Reinhard Rauball.