NIJE BILO DOJAVE O BOMBI

Zbog rutinske kontrole vojska upala u kamp reprezentacije

08.06.2014 u 15:25

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u 10 sati po lokalnom vremenu (15 h po našem) imala je uobičajenu konferenciju za novinare, međutim pet minuta prije početka u hrvatski kamp Tivoli upala je brazilska vojska

Mir Kovačevih trupa, samo četiri dana prije otvaranja SP-a protiv Brazila 12. lipnja, poremetila je brazilska vojska koja je s deketorima za bombe upala u kamp Tivoli.

Kako saznajemo, riječ je o rutinskoj kontroli, te nema mjesta panici.

"Nikakve dojave o bombi nije bilo i nema razloga za senzacionalizam." rekao nam je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a.

Konferencija za medije nije kasnila, a pred novinare je izašao Brazilac s hrvatskom putovnicom Sammir. U isto vrijeme obaveze prema medijima i sponzorima ispunjavao je i Šime Vrsaljko (videochat za Facebook fanove HT-a), a kako doznajemo, panike među našima zbog pretresa nije bilo.

Na HNS-ovoj službenoj stranici osvanula je ova obavijest:

'Danas je u Campo de Croatia obavljen rutinski pregled trening centra hrvatske reprezentacije. Jedna od mjera koje provode brazilske snage sigurnosti je i protueksplozijski pregled koji se obavlja na svim službenim mjestima gdje borave reprezentacije koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu.

Naglašavamo, radi se o rutinskim i redovnim mjerama sigurnosti.

U potpunosti je netočno, pogrešno, nekorektno i neprofesionalno izvještavanje dijela hrvatskih medija kako je u to vrijeme prekinut trening (reprezentacija uopće u to vrijeme nije na treningu), kako se radi o dojavi o bombi (rutinski pregled) i kako je kasnila konferencija za medije (počela je na vrijeme).

Svi predstavnici medija koji su u tom periodu bili u trening centru, bili su obaviješteni kako se radi o rutinskom pregledu i ta činjenica čini ovakvo izvještavanje senzacionalističkim.'