US OPEN

Zbog ova tri problema Čilić neće mirno čekati dvoboj s Đokovićem

09.09.2015 u 08:27

Bionic
Reading

Nakon što je na terenu proveo četriri sata kako bi svladao Tsongu, Marin Čilić onda je čekao novih dva sata da bi doznao s kime će igrati u polufinalu

A protivnik aktualnom pobjedniku US Opena, našem marinu Čiliću bit će najbolji tenisač svijeta - Novak Đoković. Srbin je u četvrtfinalu bio bolji sa 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (2) od Španjolca Feliciana Lopeza.

Ono što posebno može brinuti našeg tenisača jest podatak da je Čilić u dosadašnjih 13 mečeva s Đokovićem još uvijek bez pobjede. Drugi dodatni problem jest to što je u 22.30 sati, kada je završio Đokovićev dvoboj bilo nevjerojatnih 28°C, ali i da je Čilića već u dvoboju s Tsongom mučila ozljeda.

'Bila je to velika mentalna borba, osobito nakon što sam izgubio četvrti set. Tsonga je igrao odlično, bilo je jako teško fizički i psihološki, bilo je vruće', rekao je Marin Čilić pred 20-ak tisuća gledatelja na Arthur Asheu.

I Hrvat i Francuz mučili su se s ozljedom, ali i usponima i padovima u igri. Na kraju je Međugorčanin nakon tri sata i 59 minuta igre izborio drugo uzastopno polufinale u New Yorku.

'Ponosan sam što sam izdržao i nisam odustajao od plana igre čak i nakon što je Tsonga izborio peti set. Fizički je bilo jako teško i zahtjevno, iznimno sam ponosan na sebe. Atmosfera je bila nabrijana, hvala svima što su ostali i podržali me', dodao je Čilić