WITSEL ODLUČIO

Zbog nemoralne ponude iz Kine odbio Juventus; ima li ovo smisla?

02.01.2017 u 15:01

Bionic
Reading

Tijekom zimskog prijalaznog roka nastavio se odlazak europskih zvijezda u Kinu. Tako je vezni igrač ruskog Zenita i belgijske nogometne reprezentacije Axel Witsel odbio ponudu Juventusa kako bi karijeru nastavio u Kini. Zov milijuna je presudio...

Witsel je bio na korak do potpisa ugovora s torinskom 'Starom damom', međutim tada je dobio nemoralnu ponudu Tianjin Quanjiana koja se ne odbija.

Kinezi su mu ponudili četverogodišnji ugovor vrijedan čak 18 milijuna eura po sezoni, dok će Zenit dobiti 20 milijuna eura odštete. Rusi mu nisu radili nikakve probleme oko transfera u Kinu jer je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora, a Juventus je nudio svega šest milijuna eura odštete.

'Odluka nije bila laka jer je Juventus jedan od najboljih klubova na svijetu. Međutim, iz Kine je stigla ponuda koja se ne odbija', kazao je 27-godišnji belgijski veznjak kojeg su zbog ove odluke navijači Juventusa preko noći 'zamrzili'.

Witsel je dres Zenita nosio posljednjih pet godina, a prije toga je igrao za Benficu i Standard. U dresu belgijske reprezentacije sakupio je 76 nastupa postigavši osam golova.

Međutim, nakon ovog ugovora - jer Witsel ipak ne spada u svjetsku top klasu veznih igrača - postavlja se pitanje gdje je kraj tim nemoralnim kineskim ponudama? Ako Witselu nude 4-godišnji ugovor vrijedan čak 72 milijuna eura tada je jasno kako će uskoro njegovim putem krenuti i ostali igrači koji su bili neodlučni. Primjer argentinskog napadača Carlosa Teveza, koji je sa 37.5 milijuna eura godišnje postao najplaćeniji igrač svijeta, potpuno je zaludio Europu...