ATP UMAG

Zbog dana žalosti nema dvoboja u ponedjeljak

26.07.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Teniski ATP turnir u Umagu neće započeti u ponedjeljak jer je Vlada taj dan proglasila danom žalosti u Hrvatskoj povodom smrti putnika u željezničkoj nesreći pokraj Kaštela, priopćili su organizatori

Tako se po prvi puta u povijesti, a ove godine umaški turnir slavi 20. obljetnicu, neće igrati na terenima Stella Maris, već će glavni turnir započeti u utorak.

U ždrijebu glavnog turnira su dvojica hrvatskih tenisača Ivan Ljubičić i Ivan Dodig, a obojica su u 1. kolu dobila teške protivnike. Ljubičić, još neoporavljen od ozljede gležnja, ide na dvostrukog finalista Umaga Talijana Filippa Volandria, dok je Dodig, koji je dobio 'wild-card' organizatora za protivnika dobio Urugvajca Pabla Cuevasa, koji je u velikoj formi jer je igrao polufinale Hamburga.

Nakon dva kola kola kvalifikacija od hrvatskih tenisača preostao je samo Antonio Šančić, koji za prolazak u glavni turnir mora dobiti argentinskog veterana Juana Ignacia Chelu. Roko Karanušić je neočekivano ispao u 2. kolu kvalifikacija od Slovaka Martina Klizana (6:3, 7:6).

Prvi nositelj turnira je Rus Nikolaj Davidenko, a drugi Španjolac David Ferrer.