SLUČAJ U TURSKOJ

Zatočio nogometne suce, pa dobio - devet mjeseci

04.11.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Predsjednik turskog nogometnog prvoligaša Trabzonspora Ibrahim Haciosmanoglu u srijedu je suspendiran na devet mjeseci zbog toga jer je nakon prošlotjedne prvenstvene utakmice na nekoliko sati zaključao suca i njegove pomoćnike u svlačionicu

Utakmica između domaćeg Trabzonspora i Gaziantepspora završila je 2-2, ali u završnici utakmice sudac Cagatay Sahan propustio je dosuditi penal za Trabzonspor. To je razbjesnilo predsjednika Trabzonspora koji je zapovijedio klupskim službenicima da sudačku četvorku zaključaju u svlačionici. Suci su bili zatočeni nekoliko sati, a pušteni su tek nakon intervencije turskog predsjednika Tayyipa Erdogana.

Predsjednik Trabzonspora ustvrdio je da je to učinio kako bi suce spasio od bijesnih domaćih navijača koji su se okupili ispred stadiona.
No, Turski nogometni savez nije povjerovao u takvu priču i kaznio je predsjednika Trabzonspora sa devet mjeseci suspenzije i novčanom globom od 53.000 dolara.

Još osam klupskih službenika suspendirano je na godinu dana, dok će Trabzonspor dvije domaće utakmice igrati pred praznim stadionom.

Domaćima se nije svidio posao koji su odradili suci, pa su im onemogućili odlazak kućama