uefa ima ideju

Zar je moguće da ćemo Ligu prvaka gledati ovim danima?

12.12.2018 u 10:59

Bionic
Reading

Iako je to tek neslužbena informacija, mogućnost o kojoj razmišlja Uefa, a odnosi se na promjenu termina odigravanja utakmica Lige prvaka, čini nam se prilično nevjerojatna

Od ove sezone utakmice najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja igraju se u terminima od 18:55 i 21 sat zbog više termina za TV prijenose, odnosno mogućnosti veće zarade.

Naravno, novac je glavni pokretač promjena, a prema pisanju njemačkog Bilda, čelnici Uefe razmišljaju o tome da utakmice Lige prvaka presele na vikend, odnosno umjesto utorkom i srijedom, dvoboji bi se igrali subotom i nedjeljom.

Uefa bi, prođe li ovaj prijedlog, imala mnogo veću zaradu nego što je to slučaj kada se utakmice igraju sredinom tjedna jer bi vikendom imali mnogo više gledatelja. A više publike znači i više novca.

Ovaj prijedlog uskoro će biti u razmatranju, pa bismo u budućnosti Ligu prvaka mogli gledati u posve neočekivanom terminu. To bi prilično poremetilo i klupska natjecanja u nacionalnim prvenstvima, ali novac ipak diktira apsolutno sve.

Ako se izglasa odluka o igranju utakmica vikendom, to bi itekako promijenilo europski nogomet jer bi one momčadi koje nastupaju u Ligi prvaka prvenstvene utakmice igrale tijekom tjedna.