PREVELIKA PLAĆA

Zaposlenici Mercedesa protiv povratka Schumachera

24.12.2009 u 14:03

Bionic
Reading

Odbor koji predstavlja zaposlene u njemačkom konstruktoru automobila Mercedes pobunio se je u četvrtak protiv visokog ugovora koji je sklopljen između njemačkog vozača Michaela Schumachera i nove momčadi Formule 1 Mercedes

Kako piše njemački tisak, Mercedes je ponudio godišnju plaću od sedam milijuna eura sedmerostrukom svjetskom prvaku. Schumacher je u srijedu najavio da se vraća na staze na tri godine.

'To je teško shvatiti ljudima i za mnogo kolega to je neshvatljivo', izjavio je šef odbora zaposlenika Uwe Werner za dnevnik 'Frankfurter Rundschau' objašnjavajući pobunu zaposlenika protiv tako visokog ugovora u vrijeme financijske krize.
'Osoblje bi prije shvatilo da je Mercedes odlučio napustiti tržište Formule 1', dodao je Werner.

Daimler je početkom prosinca odlučio delokalizirati dio proizvodnje Classe C u SAD zbog smanjenja troškova.

Stručnjaci upozoravaju da angažman Mercedesa u Formuli 1 nije isplativ i 'stvorit će troškove koji neće biti u skladu sa zaradom'.

'Mercedes je grupa čija primarna vrijednost nije sportski značaj nego više sigurnost i kvaliteta', ocjenjuju stručnjaci.

Prema njihovoj procjeni, svako Mercedesovo vozilo trebat će biti prodano za 200 do 300 eura više kako bi se financiralo sudjelovanje Mecedesa u Formuli 1.