KAMUI SE PREDAO

'Žao mi je, neću voziti F1 sljedeće sezone!'

18.12.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Kamui Kobayashi odustao je od borbe za mjesto u Formuli 1 koje je izgubio uoči nove sezone.

Nakon tri sezone provedene u ekipi Saubera i samo jednog osvojenog pobjedničkog postolja na legendarnoj Suzuki, japanski 26-godišnji vozač ostao je bez mjesta u ekipi uoči 2013. godine. Švicarska momčad odlučila se zamijeniti ga Estebanom Gutierrezom, a njemu je preostalo potražiti novog poslodavca. No, falilo mu je sponzorskog novca. Inicijativa koju je pokrenuo među svojim fanovima koji su mu donirali novac putem interneta nije urodila plodom i Kamui sada mora priznati poraz.

'Uspio bih skupiti osam milijuna eura. Bila je to fenomenalna reakcija i dokaz da je još uvijek veliki potencijal u japanskim tvrtkama. Nažalost, nije bilo vremena i nisam uspio osigurati mjesto u konkurentnom bolidu u 2013. godini. Moram to priznati. To je žalosno i žao mi je japanskih navijača i japanskih tvrtki koje su me podupirale. No vjerujem da se mogu vratiti 2014. godine,' objavio je na svojoj stranici Kamui Kobayashi pa dodao:

'Sada tražim najbolju opciju za 2013., ali i za 2014. godinu. Glavni prioritet će mi biti osigurati mjesto u F1 za 2014. godinu. Ne želim voziti u drugim kategorijama. Čim odlučim što ću napraviti sljedeće, objaviti ću svoju odluku.'