LJUBOMORNA KONKURENCIJA

Zaključak igrača: Nijemci su super, ali zbog Jabulanija!

15.06.2010 u 13:20

Bionic
Reading

Nakon uvjerljive pobjede nad Australijom, Nijemci su se prometnuli u jedne od najvećih favorita Svjetskog prvenstva. Čak im se dive i igrači iz drugih reprezentacija, no i napominju da je njemačka prednost igra s Jabulanijem u Bundesligi

Veznjak nizozemske nogometne reprezentacije Wesley Sneijder izjavio da je Njemačka pokazala najbolju igru u dosadašnjem dijelu SP u Južnoj Africi. Nizozemski nogometaš smatra da Njemačka bolje igra bez Michaela Ballacka, koji ostao kod kuće zbog ozljede.

'Zasad su na mene najbolji dojam ostavili Nijemci i hvala Bogu da se s njima ne možemo susresti prije finala. Mislilo se da će odsutnost Ballacka biti veliki hendikep, ali sada se čini da je to prednost, jer Njemačka bez njega igra puno brže', kazao je Sneijder.

Stoper engleske nogometne reprezentacije Jamie Carragher smatra da je odlična igra Njemačke, koja je u prvom nastupu pobijedila Australiju 4:0, povezana s time što Nijemci bolje poznaju karakteristike službene lopte SP-a. Naime, lopta Jabulani, koju kritiziraju mnogi igrači, u njemačkoj Bundesligi je u upotrebi od veljače ove godine.

'Nijemci su igrali odlično protiv Australije i ne bih želio izmišljati razloge zašto je to tako, ali možda ima veze s loptom, koju oni dobro poznaju. Ova lopta se doista drukčije ponaša od ostalih, mi u engleskoj reprezentaciji svaki trening započinjemo dugačkim dodavanjima između igrača samo da bolje osjetimo loptu', kazao je Carragher.

No istu priliku da se dobro upoznaju s loptom Jabulani imali su i Francuzi, a oni su odigrali katastrofalno protiv Urugvaja u utakmici koja je završila 0:0. Njemačka je u prvom nastupu na SP-u svladala Australiju 4:0, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija s obzirom na velik broj prilika koje su stvorili Nijemci.