HOKEJAŠICE U NALETU

Zagrepčanke posve demoralizirale Slovenke

14.11.2011 u 11:28

Bionic
Reading

Iako muku muče s ledom i igraju domaće utakmice u Sloveniji, hokejašice Griča 'gaze' po toj zemlji. Trenutno su prve na ljestvici i vode ispred pomalo demoraliziranih domaćih klubova koji su očekivali puno slabiju momčad iz Zagreba

Djevojke iz KHL Grič, unatoč svim nedaćama koje ih prate već godinama, izvrsno igraju u slovenskoj ligi. Vikend-pobjedom nad favoriziranim Mariborom 6:4 Zagrepčanke su preuzele vrh ljestvice, ostavivši iza sebe suparnice koje su se uoči starta lige itekako nadale pobjedama protiv jedinog ženskog hokejaškog kluba iz Hrvatske.

'Mi smo sa šest bodova prve na ljestvici - imamo tri boda više od Kranja, a Mariborčanke su zbog ovog poraza pale tek na treće mjesto. Nažalost, djevojke iz Olimpije imaju sličan problem kao i mi, a to je nedostatak leda, pa još ne znamo kad i gdje ćemo igrati protiv njih', kazala nam je Sonja Meke, predsjednica Griča, i dodala da su Mariborčanke, iako to nisu morale, preuzele sve obaveze hrvatske momčadi te osigurale led, platile suce i zapisnički stol, iako je to bila dužnost Griča.

'Ma što netko mislio o slovenskom hokeju, činjenica je da ni hrvatskog hokeja ne bi bilo bez Slovenaca', prokomentirala je Meke aktualnu situaciju.

Kao pojašnjenje navedimo da i dečki iz KHL Mladost nastupaju u slovenskom natjecanju, da je tamo prošle sezone bio i Team Zagreb te da je i Medveščak svojedobno gradio svoj ulazak u Ebel upravo na temelju potpore slovenskih klubova.

Na kraju, naglasimo da su u nedjeljnoj utakmici u Mariboru za Grič zabijale Diana Krušelj Posavez (2 gola, dvije asistencije), Ana Širanović (2 gola), Martina Smolec te Vesna Gurka, kojoj je to bio prvijenac za zagrebački klub.