OPET VRUĆE NA VIŠNJIKU

Zadrani traže punu dvoranu u derbiju protiv Cibone

26.04.2013 u 12:34

Bionic
Reading

Sve je spremo za najveći derbi hrvatske košarke. U derbiju 9. kola Lige za prvaka Zadar od 19 sati dočekuje Cibonu. Trener Ante Nazor očekuje veliku podršku navijača kako bi njegova momčad stigla do važne pobjede, a svoj recept za pobjedu iznio je i gostujući trener Lutz

Iz zadarskog kuta derbi su najavili trener Ante Nazor i 'predstavnik parketa' Bariša Krasić

'Nadam se da će publika prepoznati značaj utakmice i doći u što većem broju. Ja sam iz Splita - Split je grad baluna i picigina, a Zadar je grad najljepših ljubavnih pjesama i basketa pa očekujem punu dvoranu protiv Cibone,' rekao je Nazor.

Jedan od junaka pobjede protiv Cedevite Bariša Krasić svjestan je da ih očekuje iznimno težak protivnik.

'Ako uspijemo pobijediti Cibonu, praktički ovaj poraz od Jollyja kao da se nije dogodio, odnosno potpuno bi ga anulirali. Međutim, ne treba tako daleko razmišljati. Još je puno do kraja, treba ići utakmicu po utakmicu. Vidjeli smo u Sinju kako smo zamalo izgubili. Bit će teško i u Zagrebu protiv Zagreba, zadnje kolo protiv Jollyja, tako da treba igrati utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti,' rekao je Krasić.


U prvom dijelu prvenstva, Zadar je u Draženovom domu izgubio sa šest poena razlike. U borbi za prvo mjesto mogla bi presuditi i međusobna razlika u koševima, pa će domaći košarkaši uz pobjedu, u podsvijesti imati i razliku od najmanje sedam poena.

Trener Cibone Danijel Lutz predstavio je svoj plan koji vodi do pobjede na teškom gostovanju.

'Zadar svaki put kad dobije neku tešku utakmicu, konstantira da su pobijedili tako da su slomili protivnika ritmom. To je nešto na što mi moramo odgovoriti u kontinuitetu ukoliko želimo da dođemo u šansu da dobijemo utakmicu. Važnost je izuzetna i s obzirom na iskustvo i kvalitetu momčadi, mislim da mi to sigurno možemo pobijediti,' rekao je trener Cibone Danijel Lutz uoči utakmice u Višnjiku koja počinje u 19 sati.