PALI GRCI

Zadrani pobjedom startali u Eurocupu

26.11.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra u svojoj su dvorani ostvarili prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Eurocupa (lanjskog Uleb kupa). Prva žrtva momčadi Ace Petrovića bio je grčki Maroussi rezultatom 87:79 (19:21, 15:15, 30:20, 23:23)

Pred oko četiri tisuće gledatelja Zadrani su tijekom prvog poluvremena bili u egalu s Grcima, no početkom trećeg perioda pokrenula se lavina domaćina, praćena reakcijom publike, koja je riješila susret. Perić i Gečevski inicirali su seriju 16:2 kojom su zapravo riješili pitanje pobjednika.

Gostujući šuter Stevenson u prvoj polovici zadnje četvrtine tricama je održavao šanse Maroussija, ali tada je 'poludio'  Zadrov Bugarin Ivanov, i naš je predstavnik održavao desetak koševa razlike te susret bez velikih oscilacija uspješno priveo kraju.

Najbolji strijelac Zadra bio je Marlon Garnett s 23 koša (šut iz igre 5/7, slobodna bacanja 9/9), dok je Hrvoje Perić odigrao svestranu partiju i zaustavio se na 19 koševa, četiri skoka te tri asista i ukradene lopte. Dejan Ivanov je dodao 17, Todor Gečevski 16 (šest skokova) i to je bilo dovoljno za Grke u čijim je redovima najefikasniji bio Mavrokefalides s 20 ubačenih koševa.