BITI ILI NE BITI

Zadnja prilika? NHL-ovci se još nisu dogovorili!

07.11.2012 u 09:13

Bionic
Reading

Prema pisanju američkih medija, ovo je možda i posljednji pokušaj spašavanja sezone u najjačoj svjetskoj hokejaškoj ligi. Dosad su otkazane sve utakmice do kraja studenog

Predstavnici NHL lige i Udruge igrača pregovarali su u utorak u New Yorku punih osam sati kako bi pokušali pronaći rješenje za prekid 'lockouta'.

Prema pisanju američkih medija, ovo je možda i posljednji pokušaj spašavanja sezone u najjačoj svjetskoj hokejaškoj ligi. Dosad su, podsjetimo, otkazane sve utakmice do kraja studenog, kao i Winter Classic koji se 1. siječnja trebao odigrati na Michigan Stadiumu u Ann Arboru.

Predstavnici klubova i igrača sastali su se u utorak na nepoznatoj lokaciji na Manhattanu kako bi pokušali postaviti okvir za sporazum. Nakon maratonske sjednice, obje su strane izdale priopćenje u kojem su navele da neće komentirati pregovore koji se nastavljaju u srijedu. O važnosti sastanka svjedoči i dolazak brojnih igrača, među kojima je bio i kapetan Pittsburgha Sidney Crosby. Svi su došli dati podršku pregovorima i pokušaju da se pronađe rješenje.

Glavna prepreka potpisivanju novog kolektivnog ugovora je, podsjetimo, raspodjela 3.3 milijardi dolara hokejaških prihoda. Prema starom ugovoru igračima je pripadalo 57 posto prihoda, a posljednji prijedlog klubova je raspodjela 50-50.