KOŠARKAŠKA GROZNICA

Zadar u Višnjiku traži novu pobjedu protiv Cedevite

19.05.2013 u 12:23

Bionic
Reading

U nedjelju u 19 sati na Višnjiku započinje polufinalni dvoboj izmedju Zadra i Cedevite

U danu kada su od strane političara pozvani da se odluče za crvene ili plave, Zadrane je bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, košarka ujedinila oko bijele boje. 'Svi u bilom, svi na Višnjik', akcija je kluba i Tornada uoči prve polufinalne utakmice doigravanja za naslov prvaka Hrvatske između Zadra i Cedevite. Očekuje se pun Višnjik i ozračje kakvo u Hrvatskoj smo Zadrani mogu pripremiti. Svi su navijači pozvani da na utakmicu dođu u bijelim majicama, a ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama iznimki neće biti.

Iako je Cedevita višestruko skuplja momčad od Zadra u dosadašnjem dijelu sezone Zadrani su slavili u tri od četiri susreta. Jednu pobjedu Cedevita je upisala na Višnjiku u ABA ligi tricom Marka Tomasa nakon koraka u samoj završnici susreta.

Očito je kako koncepcijski Zadrani ne odgovaraju Zagrepčanima. Kolektivna igra, posebice u obrambenom dijelu Zadrane je izdignula iznad individualnih kvaliteta Cedevitinih igrača. Puna dvorana bit će motiv za obje ekipe. Zadrani će svakako imati jak vjetar u leđa koji će zapuhati s tribina, a koliko im on znači pokazuje i video spot koje se snimili i u kojemu pozivaju navijače na derbi.

Zadrani su ostvarili zacrtani cilj za ovu sezonu. Osigurali su kontinuitet igranja u ABA ligi. Slijedi 'show time' koji može završiti nakon dvije utakmice, ali i naslovom prvaka. U ovom trenutku Zadrani razmišljaju samo o jednom, a to je da na najbolji mogući način iskoriste današnji dan praznik košarke.