ABA LIGA

Zadar u Široki stiže s Tornadom i bez Vrbanca

03.11.2012 u 10:17

Bionic
Reading

Zadar će u Širokom zaigrati bez Gorana Vrbanca koji je izvan stroja od ponedjeljka, kada je ozlijedio koljeno

U prvih šest kola ABA lige košarkaši Zadra upisali su samo dvije pobjede, no opći je dojam da su tek u jednoj, onoj protiv Krke u Novom Mestu, razočarali. Uz to, na umu treba imati i činjenicu da ih raspored natjecanja nije mazio, da su odradili utakmice s tri glavna favorita natjecanja (Partizanom, Crvenom zvezdom i Cedevitom) i da im je utakmica u Širokom treća gostujuća u nizu. Unatoč vrlo dobrom izdanju protiv Cedevite, trener Zadra Ante Nazor čvrsto je nogama na zemlji.

'Naša igra se tek nazire, još uvijek je na razini traga. Nadam se da će biti dovoljno strpljenja dok se igra ne stabilizira i neke stvari automatiziraju. Mislim da ova ekipa ima potencijala i da možemo biti ravnopravan protivnik svima', kazao je Nazor koji u Širokom očekuje tešku utakmicu.

'Široki ima okosnicu momčadi koja je četiri godine na okupu. Istina, bilo je promjena u odnosu na prošlu sezonu kada su bili hit ABA lige, ali one su neznatne. Široki je pun energije i tradicionalno jako dobro reagira kod kuće. Mislim da ćemo se trebati svojski potruditi da bi utakmicu okrenuli u našu korist.'

Zadar će u Širokom zaigrati bez Gorana Vrbanca koji je izvan stroja od ponedjeljka kada je ozlijedio koljeno.

'Neće dugo biti odsutan, ali u Širokom sigurno neće igrati. Na put će umjesto njega mladi Franko Šango koji napreduje i silno se trudi. Činjenica je da mora promijeniti još neke stvari u svojoj igri nabolje da bi mogao igrati na ABA razini, ali isto tako i od njega očekujem doprinos. Možda već u subotu. Mi smo momčad koja ima 14 jednako važnih igrača i dva juniora. Uvjeren se da će doći trenutak kada će svi moći kvalitetno participirati u našoj igri', rekao je Nazor.

Tvrdu utakmicu očekuje i Jozo Brkić koji je spreman za veliku bitku pod koševima s centrima Širokog.

'Teško je u njihovoj ekipi izdvojiti pojedinca koji iskače. Oni su sjajan kolektiv koji će trebali lomiti 40 minuta', poručio je zadarski Hercegovac.

Utakmica je na rasporedu u subotu u 19 sati, a i ovoga puta Zadar će moći računati na podršku najvjernijih navijača koji se spremaju na put za Široki.