STOP NEREALNIM UGOVORIMA!

Zadar u potrazi za trenerom i 'ratu' s menadžerima!

21.08.2013 u 09:15

Bionic
Reading

Boris Skroće i Branko Skroče, direktor i sportski direktor KK Zadar ovih dana imaju pune ruke posla. Valja riješiti pitanje trenera i popuniti roster prve momčadi, ali i privesti predstečajnu nagodbu kraju.

'Moja glavna preokupacija u ovom trenutku su razgovori s vjerovnicima. Realno je očekivati da se do 10. rujna održi drugo ročište predstečajne nagodbe. Do tada valja prikupiti dovoljan broj potpisa onih koji pristaju na uvjete koje ona nudi. Blizu smo cilja. Najvažniji zadatak su razgovori s igračima kojima se duguje. Ovaj vikend sam obavio šest razgovora. Petorica igrača su pristali, jedan nije. To je dobar znak, kazao je Boris Skroće u svom prvom javnom obraćanju zadarskim novinarima i dodao kako će se za dvadesetak dana znati ide li KK Zadar u stečaj ili ne.

'Stečajna masa je tolika da bismo ja i vi mogli na večeru, slikovito se izrazio Skroće odgovarajući na novinarski upit mogu li se vjerovnici naplatiti iz nje. Tvrdi kako je igračima kojima se duguje novac predstečajna nagodba jedino rješenje. 'Stečajne mase nema tako da stečaj ne odgovara nikome, ni nama, ni njima', rekao je Skroće.

Sportski direktor Branko Skroče je govoreći o razilaženju s Antom Nazorom rekao kako je splitski stručnjak uvijek tvrdio da mu u pregovorima sa Zadrom ne treba agent. 'Odjednom se pojavio s pričom kako njegov agent misli da bi nešto trebalo mijenjati. O Anti mogu reći samo lijepe stvari, dobar je trener, no agenti su druga priča. Godinama je tim agentima naš klub zlatna koka. Ugovori koje nam nude jednoj strani daju sve, drugoj ništa ili mrvice. Tako to više ne može', poručio je Skroče. Na njegovu se priču nadovezao direktor Boris Skroće.

'Sada sam bio kod odvjetnika i rješavao pitanje igrača koji potražuje 530 tisuća kuna, a da nije niti zadužio dres Zadra. Ako je to normalno ja nisam', kazao je Skroće. Na ovaj je način najavljen preokret u pregovorima. Zadar će, jasno je to, postati tvrđi pregovarač što je prvi na svojoj koži osjetio baš Nazor. Službeno je potvrđeno kako klub u potrazi za njegovim nasljednikom pregovora s Draženom Anzulovićem, neslužbeno u igri su još Aramis Naglić i Tonči Mašina.

U međuvremenu je objavljena vijest kako je momčadi pristupio Ante Đugum. Dvadesetpetogodišnji 211 cm visoki centar karijeru je započeo upravo u Zadru s kojim je sada potpisao trogodišnji ugovor. Prošlu sezonu Đugum je igrao za slovenski Zlatorog i u prosjeku bilježio 10,5 koševa i šest skokova po utakmici. U svojoj dosadašnjoj seniorskoj karijeri nastupio je za Geoplin Slovan, Kapfenberg, Brotnjo, Puntamiku, Hersbruck te već spomenuti Zlatorog. Znimljivo je kako je sportski direktor Branko Skroče neposredno prije privođenja kraju posla s Đugumom je jedva nabrojao četiri igrača za novu sezonu. To su Ivan Batur, Marko Ramljak, Franko Šango i Ive Ivanov, iako prva dvojica još nisu stavili potpise na ugovore.

'Iznenađenja su uvijek moguća, no mi imamo dogovor s njima', rekao je Skroče koji je zaključio kako situacija nije bajna te da će Zadru biti teško s dvostruko manjim proračunom od lani, s 4,5 milijuna kuna, ostvariti osnovni cilj, a taj je ostanak u ABA ligi.
'Valjda ćemo uspjeti, treba biti bolji samo do jednog', ustvrdio je sportski direktor koji je prokomentirao Nazorovu izjavu da je s njim pregovarao i Božo Miličević u svojstvu prijatelja kluba. 'Miličević sigurno nije pregovarao s Nazorom jer nije bio na sastanku. On povremeno pomogne, no nema službenu ulogu u klubu', kazao je Skroče.