DERBI ZAČELJA MAXTV PRVE LIGE

Zadar preokretom slomio Osijek i prepustio mu fenjer

27.07.2013 u 22:57

Bionic
Reading

Nakon prva dva odigrana kola MAXtv Prve lige Zadar i Osijek taborili su na začelju, no nakon međusobnog ogleda momčadi sa dna Zadar je u svojim Stanovima slavio pobjedu 3:1 (2:1) i krenuo prema mirnijoj zoni

Početak utakmice bio je, bez pretjerivanja, za pamćenje. Obje momčadi krenule su po brzi gol i plan je uspio gostima. Karlo Lulić iskoristio je drugi pokušaj pred vratarom Gluićem i doveo u stanje delirija malobrojnu ali glasnu skupinu svojih Kohortaša. Ipak, tiha većina na zadarskim Stanovima uskoro je došla na svoje, jer manje od 15 minuta kasnije Zadar je već - vodio.

Zadar - Osijek 0:1 - Karlo Lulić u sedmoj minuti iz drugog je pokušaja doveo Osijek u vodstvu u Zadru
Zadar - Osijek 1:1 - 14. minuta i izvrsno izveden slobodni udarac iskusnog Želimira Terkeša za izjednačenje



Nakon prvog upozorenja u vidu udarca Begonje iskusni Želimir Terkeš namjestio je loptu na slobodni udarac i preko živog zida lijepo matirao mladog osječkog vratara Mikulića. Samo šest minuta kasnije ponajbolji pojedinac dvoboja Luka Begonja dobro se pozicionirao na ubačaj Gržana i iz prvog dodira pogodio suprotni kut za vodstvo domaćina.

Zadar - Osijek 2:1 - U 20. minuti Luka Begonja doveo je Zadrane u vodstvo 2:1


Tri gola u 20 minuta, bilo je to bez sumnje najbolje otvaranje viđeno u ovoj sezoni MAXtv Prve lige. No, nastavak utakmice nije bio ni na približno jednakom nivou. Zadrani su smirili loptu i mirnije gradili svoje nalete, dok Osijek nije imao snage za ozbiljnije ugroziti domaćina. Kako je završilo prvo poluvrijeme počelo je i drugo, s time da je na početku nastavka Osijek imao poluprilika za izjednačenje i povratak u susret. Nisu uspjeli i kazna je došla u 64. minuti kada je Begonja 'plemenitim' pasom pokrenuo kontru koja je rezultirala pogotkom Josipa Ivančića za konačan rezultat 3:1. Nije se osijek predavao, do isteka dvoboja pogodili su i vratnicu, ali priliku za pravi povratak nisu imali i Zadar je zasluženo uzeo prve bodove u sezoni. Obzirom da su do sada izgubili od Hajduka i Dinama može se reći da im je uvod u sezonu prilično zadovoljavajuć.

Zadar - Osijek 3:1 - Ivančić je u 64. minuti trećim golom za Zadar riješio pitanje pobjednika


Osijeku s duge strane nije nimalo. Nakon tri boda još su 'na nuli' i sada im slijedi domaći ogled sa Slavenom belupom u koji će, kao i zadrani danas, imati apsolutni imperativ pobjede.

Zadar - Osijek 3:1

Strijelci: Terkeš 14, Begonja 20, Ivančić 64 / Lulić 7