DRUGI PORAZ 'VUKOVA'

Zadar i protiv Cibone nastavio sjajan niz

11.04.2010 u 19:24

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici šestog kola košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar je kod kuće svladao Cibonu 74:68 (46:36) i tako se približio prvom mjestu prije doigravanja

Zadar nakon šest kola ima šest pobjeda. Sada je pao i najveći rival Cibona. U okršaju dvije momčadi koje su zajedno u dugu gotovo 100 milijuna kuna, u susret su bolje ušli domaćini. Oni su vodili od samog početka utakmice i ni u jednom trenutku nisu ispustili prednost. Iako je Cibona prijetila, a šest minuta prije kraja stigla na samo koš zaostatka (58:57), nije mogla izbjeći drugi poraz u Ligi za prvaka.

Pred oko četiri tisuće gledatelja najbolji kod Zadrana su bili Car (23 koša), Plaisted (18 koševa i 6 skokova) te Perić (12 koševa), dok su goste predvodili Tomas (18 koševa), Gordon (16 koševa i 9 skokova) i Bogdanović (13 koševa).

'Krenulo me, tako je ispalo da ja danas odlučim. Malo tko je očekivao ovakav naš sjajan start, ali imali smo dobar raspored u kojem smo NLB ligaše dočekali kod kuće. To nam je trebalo da se dignemo nakon krize u regionalnoj ligi', izjavio je zadarski junak Marko Car.

'Zadar je od svih klubova u najboljoj formi. Ovo je naš drugi poraz i sada sve konkurente u svojoj dvorani moramo pobijediti s većom razlikom. Uzrok naše slabije igre je umor, ali i ozljede koje nas još uvijek muče', riječi su 'cibosa' Bojana Bogdanovića.

Rezultati:

Zadar – Cibona 74:68

Igrano u petak i subotu:

Zagreb CO – Svjetlost 114:89
Cedevita – Zabok 91:75
Darda – Trogir 94:77