KOŠARKAŠKO FINALE

Zadar gori, Cibona želi odluku u petoj

08.06.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu četvrta utakmica finalne serije košarkaškog prvenstva Hrvatske. Zadar protiv Cibone vodi 2:1 u pobjedama i trijumfom u Višnjiku osvojio bi svoj treći naslov

Zadar će večeras gorjeti. Prepuni Višnjik (osam-devet tisuća ljudi) dočekat će aktualnog prvaka Cibonu i pokušati joj uzeti titulu koju je od samostalnosti Hrvatske samo tri puta prepustila (Zadar 2, Split 1).

'Dovoljno je reći da ćemo uz potporu tribina napraviti sve da bismo dobili. Zvuči malo otrcano, ali drugačije ne može', rekao je Rok Stipčević te dodao:

'Iznimno nam je drago i počašćeni smo što za našu utakmicu vlada veliko zanimanje, ali mi se nastojimo držati podalje od bilo kakve euforije. Moramo biti posve mirni. Znamo koliki ulog nosi dvoboj s Cibonom čija je kvaliteta neupitna. Koliko god mi želimo pobjedu, toliko je žele i oni.'

Cibonu su nakon dva poraza svi otpisali, ali poslije trijumfa u trećoj 'vukovi' opet grizu. Izabranici Velimira Perasovića puni su samopouzdanja.

'Nema veze što će danas u Višnjiku biti dvostruko više ljudi nego u Jazinama, tamo je bilo puno teže igrati. Osobno želim završiti sezonu na pravi način - naslovom prvaka', rekao je kapetan cibosa Lukša Andrić.

Optimizam u redovima gostiju podigla je izjava Marka Tomasa koji je bio upitan zbog ozljede.

'Sigurno ću početi, a onda ćemo procijeniti kako se situacija razvija', izjavio je Tomas.

Sve je spremno za veliko zadarsko slavlje, ali povijest ukazuje na oprez. Zadar je i 2007. imao 2:1 i utakmicu na domaćem parketu, a na kraju je Cibona uzela trofej.