nevolje u raju

Zabrinuti trener Hajduka oglasio se nakon debakla u kojem su 'bili' primili tri gola, a svi se pitaju je li sad kasno za promjene

02.07.2022 u 10:07

Bionic
Reading

Hajduk ni treću pripremnu utakmicu nije uspio pobijediti. Dapače, posljednji pravi test za sezonu koja počinje sljedećeg vikenda (subota, 9. srpnja) utakmicom Superkupa protiv Dinama pretvorio se u pravi debakl. 'Bili' su glatko izgubili od belgijskog Genta 3:0

'Nemamo što drugo reći nego da smo nadigrani većinu utakmice, posebno u prvom poluvremenu. Napravili smo neke greške obrane, dopustili smo da nam dosta pucaju iz šesnaesterca što nije način kako se želimo braniti', pričao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas nakon utakmice.

Nije mu bilo lako, vidjelo se to. Težak poraz u utakmici koja mu je trebala dati neke važne odgovore. A dobio je - šamar. Prvo od svojih igrača, a onda i od protivnika. Vremena za neke velike korekcije jednostavno više nema, 9. srpnja Hajduk na Maksimiru igra Superkup protiv Dinama, odmah potom započinje i nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige, ali i kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

'Da, ovo je utakmica kakvu možemo očekivati u europskim kvalifikacijama...', priznao je Dambrauskas, kao da je i sam svjestan koliko ga još posla čeka, pa nastavio:

'Nismo mogli igrati presing jer su to oni nama radili cijelo vrijeme. Nismo uspjeli uhvatiti nikakav ritam osim možda u drugom dijelu kada je Gent malo popustio. Generalno nismo bili na pravom nivou...'

Pametnome dovoljno. Ali, Hajduk danas igra posljednju utakmicu na pripremama, protiv mađarske Kisvarde. A Dambrauskas će igrače koji su se osramotili protiv Genta - odmarati.

'Sigurno neće igrati ovi igrači koji su igrali protiv Genta. To nam je bila ideja - da što više nogometaša igra 90 minuta bez obzira na rezultat. To nam je zadnja utakmica i ostaje nam još jedan tjedan da se pripremimo za ozbiljan posao', zaključio je Dambrauskas.

Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više na https://www.hrvatskitelekom.hr/kombinacija-mjeseca

Nakon poraza se oglasio i jedan od najiskusnijih u redovima Hajduka, Filip Krovinović.

'Nemamo se što skrivati, Gent je zasluženo pobijedio, a na svu sreću ovo nije bila natjecateljska utakmica. Okrećemo se Superkupu, idemo trenirati sljedećeg tjedna što bolje možemo i dati sve od sebe na toj utakmici. To je ono što je najbitnije', rekao je Krovinović koji je svjestan da ovo nije najbolje izgledalo:

'Bolje sad izgubiti i vidjeti da još nismo na pravoj razini nego da nam se to dogodi kada bude potrebno. Zato i postoje pripremne utakmice, tu smo da 'jedemo travu', da grizemo, a na žalost danas se nismo pokazali u pravom svjetlu. Pripreme su teške, ali nema nikakvih izlika...', zaključio je Krovinović.