bolnica na anfieldu

Zabrinuti Jürgen Klopp požalio se uoči derbija s Chelseajem: Nikad nismo imali toliko zaraženih...

31.12.2021 u 17:03

Bionic
Reading

U nedjelju 2. siječnja na Stamford Bridgeu u 21. kolu engleskog prvenstva derbi igraju Chelsea i Liverpool. Dvoboj je to druge i treće momčad na ljestvici, 'bluesi' imaju 42 boda, 'redsi' 41, dok je Manchester City prvi s 50 osvojenih bodova. No, 'redsi' imaju velikih problema

Jürgen Klopp je uoči gostovanja njegovog Liverpoola kod Chelseaja (nedjelja, 2. siječnja, 17.30 sati) otkrio da u momčadi 'redsa' ima još troje zaraženih koronavirusom.

'Ne možeš osvojiti ligu na zimu. Nije dobra situacija za nas, ali ono što sada City ima je lijepa prednost i zaslužuju je. Ali hajdemo krenuti dalje, samo jedna momčad može biti prvak, ključni trenutak je u travnju. Moraš biti dovoljno blizu u utrci u tom trenutku. Puno je utakmica još', rekao je Klopp te otkrio i tri nova slučaja koronavirusa u klubu:

'Ne mogu reći tko je zaražen, ali će biti jasno kada vidite sastav. Ne znam još hoće li biti odgode, ali nikada nismo imali toliko slučajeva. Svakog dana je sve više pozitivnih, osjećaj je kao da smo na lutriji...'

  • +10
Tottenham Hotspur - FC Liverpool, engleska liga, 19.12.2021. Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Uz sve probleme s koronavirusom, 'redsima' slijedi težak period jer nekoliko igrača ide u Kamerun na Afrički kup nacija.

'Znali smo već neko vrijeme da će otići. Imali smo odsustva zbog korone na utakmici s Arsenalom također, tako da ćemo morati pronaći rješenja za to. Što se tiče dugoročnih planova znam da možemo igrati sa svima ako su svi spremni', zaključio je Klopp.