PONOVO SJAJAN

Zaboravljeni Kaka uspio je oživjeti svoju karijeru!

18.06.2015 u 12:17

Bionic
Reading

Nakon mnogo godina mučenja u dresu Reala i neuspješnog povratka u Milano, brazilski nogometni virtuoz Kaka ove sezone briljira u MLS-u i ponovo podsjeća svoje ljubitelje zašto je proglašen najboljim nogometašem svijeta 2007. godine

Podsjetimo, Kaka je 2009. godine prešao u Real Madrid za tada ogromnih 70 milijuna eura, no pokazalo se da je to bila jedna od najgorih kupovina u povijesti nogometa. Brazilac je imao problema s ozljedom koljena i nije bio ni sjena svojih šampionskih dana iz doba Milana s kojim je osvojio 2007. titulu prvaka Europe, a proglašen je tada i najboljim igračem svijeta.

Nakon četiri očajne sezone u Madridu, pokušao se Kaka vratiti u Milan, ali nije se na San Siru ponovila briljantna epizoda iz mlađih dana. No, uslijedio je odlazak u Sjedinjene Američke Države i to je bio pun pogodak. Novi član MLS-a Orlando City ponudio mu je najvišu plaću u ligi, sedam milijuna dolara po sezoni i nije požalio.

Orlando se nalazi pri samom vrhu Istočne konferencije, a Kaka je sa svojih sedam golova te važnom ulogom u kreaciji igre pridonio tome. Jedan je od najboljih igrača lige i nalazi se na prvom mjestu u glasanju za sudionike 'All Star' utakmice.

Također, Kaka je postao apsolutna atrakcija u Orlandu, a njegova fizička pojava i ugled jamče mu tretman u Americi kakav imaju samo probrani sportaši. Sa 35 tisuća navijača po utakmici klub ima drugi najbolje posjećeni stadion u prvenstvu, a velik dio zasluga ide Brazilcu.

Kao šlag na tortu došlo je priznanje iz brazilske reprezentacije. Igrao je za nju u listopadu protiv Japana, a bio je i na proširenom popisu za Copa Americu, no nije ušao na konačnu listu. U svakom slučaju, uspješno je oživio karijeru i vratio dio stare slave.

'Ne žalim zbog svog izbora. Dolaskom ovdje želim se vratiti nogometu koji mi je toliko toga donio i također me naučio mnogo. Možemo ispisati povijest plasmanom u doigravanje,' izjavio je brazilski 33-godišnji velikan koji je odlučio da neće karijeru završiti poput nekih njegovih slavnih vršnjaka, igrajući tek toliko da zaradi još pokoji milijun pod stare dane. Kaka je još gladan trofeja...