KAMIKAZA U AKCIJI

Zaboravljena F1 zvijezda blista: Ne vraćam se!

16.05.2013 u 13:59

Bionic
Reading

Takuma Sato priznaje da mu je bilo teško nakon što je izgubio šansu voziti u Formuli 1, ali sada je potpuno posvećen utrkama IndyCara

Japanski 36-godišnji vozač bio je u razdoblju od 2002. do 2008. godine jedan od najatraktivnijih u Formuli 1. Zvali su ga i kamikaza, a svoje najbolje utrke odvezao je za volanom BAR Honde. Prije pet godina njegova momčad Super Aguri napustila je zbog financijskih problema natjecanje, a to je bio i Satov kraj u sportu.

'Bio je to tužan trenutak za sve nas, za sport i ekipu, a iza mene je ostao nedovršen posao u Formuli 1. Pokušao sam se vratiti sljedeće dvije sezone, imao veliku priliku s Torom Rossom, ali nažalost iz nekog razloga to se nije dogodilo. Bio je to prilično šokantan trenutak za mene. Zatim sam ponovo imao malu priliku, ali nisam uspio,' priznao je Takuma Sato koji je od 2009. godine vozač IndyCara. Nakon nekoliko teških sezona ove je došao na svoje, ostvario je svoju prvu pobjedu u Long Beachu i sada vodi u ukupnom poretku.

'U Formuli 1 se ne radi samo o utrkivanju. Dobio sam na kraju priliku voziti u Americi s ekipom Jimmyja Vassera i od tada sam potpuno fokusiran na Indy. Želim ovdje pobjeđivati utrke, pobijediti na 500 milja Indianapolisa i osvojiti titulu. To je sve dio odrastanja i moj cilj kojeg želim ostvariti,' tvrdi japanski veteran.