KAOS U JEREZU

Zabio se bolidom u mehaničara: 'Kriv sam!'

07.02.2013 u 20:15

Bionic
Reading

Test vozač Force Indije James Rossiter ispričao se zbog incidenta tijekom trećeg dana testiranja u Jerezu, kada se zaletio u svog mehaničara.

Malo poznati 29-godišnji Britanac koji je u karijeri nastupao u utrkama izdržljivosti te Formuli 3 u indijskoj momčadi ima ulogu test vozača i čovjeka koji iskušava bolid na simulatoru, a s obzirom na kaosnu situaciju u ekipi koja još uvijek nije objavila tko je drugi vozač u novoj sezoni, Rossiter je dobio priliku okušati se na stazi u Jerezu.

Tu priliku neće pamtiti po dobrome jedan mehaničar ekipe, u kojeg se James zabio prilikom ulaska u boks.

'To je bila moja krivica. Kočnice su se ohladile, gume također. Hvala Bogu da je Marcus dobro i da je prošao samo s nekoliko ogrebotina. Plaćat ću mu pivo neko vrijeme no vjerujem da mi to neće tako brzo zaboraviti,' izjavio je James Rossiter koji je bio test vozač i u Super Aguriju te Hondi 2008. godine.

'Nikad nisam imao priliku voziti s ovako puno goriva dosad, sad sam i to iskusio. Nismo se toliko fokusirali na brzinu krugova, samo sam pokušavao što više toga naučiti i povezati dobivene informacije s onima iz simulatora,' zaključio je vozač koji neće dobiti mjesto u Formuli 1 ove sezone, već će se i dalje baviti vožnjom simulatora te povremenim utrkama izdržljivosti.

Tko će voziti uz Paula di Restu za Force Indiju još uvijek se ne zna…