NESRETNI BORO NA ANFIELDU

Zabili svi, čak i golman, pa postali žrtve nogometnog rekorda

24.09.2014 u 13:07

Bionic
Reading

Momčad Middlesbrougha se upisala u nogometne almanahe na način na koji je najmanje željela

U dvoboju šesnaestine finala engleskog nogometnog Liga kupa Liverpool je dočekao Middlesbrough i čak 15 puta vodio prije nego je osigurao plasman u iduću fazu konačnim rezultatom 17:16 (2:2) nakon 'vječnog' raspucavanja penala.

Prvo je u 10. minuti zabio debitant Rossiter, ali popularni 'Boro' se vratio preko Reachevog gola u nastavku prvih 90 minuta. Middlesbrough je bio bolji, pogodio i gredu samo da bi Sussu zabio u 109. i odveo Liverpool na rub prolaza. Ali, drama još nije ni bila počela.

Izjednačio je Bamford nakon što je Kolo Toure u posljednjem napadu utakmice prilično glupo skrivio penal. Ali toga ne bi bilo da najbolji igrač Liverpoola ove sezone Sterling nije dao idealno dodavanje - prema krivom golu. Rijetko viđen gaf tako je omogućio ispisivanje povijesti na Anfieldu.


Uslijedilo je raspucavanje s bijele toče u kojemu je trebalo čak 30 udaraca do rješenja. Za Liverpool je jedini od 15 udaraca promašio umalo tragičar Sterling, dok je Boro promašio prvi i zadnji pokušaj. Među gostima se među strijelce upisalo svih 11 igrača koji su završili utakmicu a četvorica su po dva puta pogađali mrežu. U Liverpoolu nije zabio samo Sterling, a Susso je ostao jedini igrač s tri gola na ovoj utakmici.

Svjetski rekord je još uvijek netaknutih 48 udarca iz namibijskog kupa iz 2005, tom raspucavanju KK Palace je svladao Civics sa 14:13. No, u engleskim klupskim okvirima ovo je rekord. Dva penala više izvedena su kada je engleska U19 reprezentacija (naravno) ispala od Nizozemske na Euru 2007.