ligue 1

Zabijao je za Real važne golove, pa i u finalima Lige prvaka, ali pogodak slabom Reimsu dugo će ostati u sjećanju Sergija Ramosa

24.01.2022 u 07:07

Bionic
Reading

PSG je u nedjelju u utakmici 22. kola francuskog prvenstva s uvjerljivih 4:0 pobijedio Reims i tako sačuvao prednost od 11 bodova ispred drugoplasirane Nice.

Prvi gol za vodeću momčad francuskog prvenstva zabio je Marco Verratti u 44. minuti.

Drugi pogodak PSG-a, svojim prvijencem potpisuje Sergio Ramos, kojem je ovo bio tek četvrti nastup u dresu pariškog kluba.

Faes je autogolom povećao prednost PSG-a u 67. minuti, a osam minuta kasnije Pereira je pogotkom za 4:0 postavio konačni rezultat.

Lionel Messi vratio se u momčad, ali na teren je ušao umjesto Di Marije u 63. minuti dvoboja.

Kako su pobjede u 22. kolu upisali i PSG, Marseille i Nica poredak na vrhu ljestvice je isti. PSG je prvi i ima 53 boda, Nica je druga sa 42 boda, a Marseille treći sa 40 bodova. Reims je 14. sa 24 boda.

U ranije odigranoj utakmici, Montpellier je kod kuće sa 3:2 bio bolji od Monaca. Pobjedu su mu osigurali Wahi (13) i Mavididi (32, 90+1), dok su strijelci za Monaco bili Ben Yedder i Vanderson.

U nedjelju je pobjedu u gostima 2:0 ostvarila i Nica, Nantes je sa 4:2 bio bolji od Lorienta, Angers je slavio sa 2:1 protiv Troyesa, dok je Bordeaux kod kuće sa 3:2 pobijedio Strasbourg. Clermont je sa 2:1 također kod kuće pobijedio Rennes zahvaljujući pogocima Cunhe i Tella.

Jedini pogodak za poraženu momčad postigao je Santamaria. Hrvatski reprezentativac i igrač Rennesa Lovro Majer priliku je dobio od 70. minute.