POTOCI SUZA U PRETORIJI

Za vrijeme Pistoriusova saslušanja sahranjena Reeva Steenkamp

19.02.2013 u 13:18

Bionic
Reading

U utorak prijepodne, za vrijeme saslušanja Oscara Pistoriusa u Pretoriji, u južnoafričkom gradu Port Elizabethu održan je sprovod nesretne Reeve Steenkamp, koju je hendikepirani atletičar usmrtio s četiri hica

Podsjetimo, šesterostruki paraolimpijski pobjednik je na Valentinovo upucao svoju djevojku s četiri hica kroz kupaonska vrata. Jedni mediji tvrde kako je Pistorius mislio da je s druge strane vrata provalnik te da je zato pucao, dok drugi tvrde da se prije pucnjave čuo vrisak, odnosno da je Pistorius namjerno usmrtio svoju djevojku.

Tijelo nesretne manekenke i diplomirane studentice prava dovezeno je jutros u krematorij grada Port Elizabetha, gdje ju je obitelj, u krugu njenih najužih prijatelja, ispratila na posljednji počinak.

Prijatelji nisu imali ni najmanje razumijevanja za ono što se dogodilo te se nadaju da sud neće dozvoliti Pistoriusu da se brani sa slobode, a nadaju se i najvećoj mogućoj kazni (doživotni zatvor).

'Bez ikakve dvojbe, Oscar je opasnost za sve oko sebe. Ukoliko ga se pusti na slobodu, bit će opasnost i za sve svjedoke. Mora ostati u zatvoru, i to zauvijek', rekao je Gavin Venter, obiteljski prijatelj.

Za vrijeme Pistoriusova saslušanja sahranjena Reeva Steenkamp