ZAISTA RISKANTNO

Za vikend počinje Formula 1; je li organizator VN Australije povukao hrabar potez ili je to ludost koju cijela zemlja može skupo platiti?

11.03.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Direktor VN Australije, Andrew Westacott rekao je da će se utrka u Melbourneu (koju možete gledati na Arenasportu) voziti uz prisustvo gledatelja

Otvaranje nove sezone Formule 1 bilo je upitno zbog koronavirusa, ali ona kreće ovog vikenda (15. ožujka) i pred brojnim navijačima. Potvrdili su to iz Melbournea gdje se održava prva utrka novog prvenstva.

Iako je uoči sezone bilo otkazanih utrka (VN Kine), a neke će se održati bez gledatelja (VN Bahreina) zbog straha od širenja koronavirusa, Australci su uvjereni kako je njihova odluka mudra da brojni navijači dođu i budu dio spektakla.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Kao argument takvoj hrabroj odluci navode primjer finala ženskog svjetskog prvenstva u kriketu, koje se u nedjelju održalo na stadionu Melbourne Cricket Ground, a nazočilo mu je više od 86 tisuća gledatelja.

'Nema šanse bez gledatelja. Kada vidimo brojku od 86 tisuća gledatelja u Melbourneu u nedjelju, jasno je da situaciji moramo pristupiti razumno te nastaviti sa životom poduzimajući potrebne mjere opreza', rekao je Andrew Westacott.

Njegove riječi dobile su potporu i od savjetnika ministra zdravstva u australskoj vladi Brendana Murphyja.

'Vjerujem da nema opasnosti. Jasno je da su ljudi zabrinuti zbog Ferrarija jer dolaze iz Italije, no oni su temeljito provjereni prilikom ulaska u Australiju. Trenutačno ne postoji dokaz prijenosa koronavirusa unutar populacije u saveznoj državi Victoria, tako da se ne osjećam zabrinutim odlazeći na masovna okupljanja ili hodajući ulicama Victorije. Prema tome ne mislim da postoji opasnost za utrku.'