VAN GAAL ODGOVORIO SNEIJDERU

Za 'Oranje' igraju najbolji a ne oni sa zaslugama!

09.08.2013 u 17:12

Bionic
Reading

Louis van Gaal, izbornik nizozemske nogometne reprezentacije, objasnio je zbog čega nije pozvao veznjaka Galatasaraya Wesleyja Sneijdera za prijateljski ogled protiv Portugala, 14. kolovoza

'Ono što želim Sneijderu jest da bude fizički spreman i da ponovno uđe u formu. To bi trebao biti njegov primarni cilj. Međutim, imam dojam da on to ne razumije. Razgovarao je s novinarima prošlog tjedna i potužio im se da je razočaran što mu nisam osobno priopćio da je izgubio mjesto u reprezentaciji. Nije to trebao učiniti, jer sam s njime razgovarao najviše od svih mojih igrača. Nisam dužan odgovarati na njegove riječi i ne volim to činiti', rekao je Van Gaal.

Dodao je kako nije otpisao Sneijdera za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Brazilu, jasno, pod pretpostavkom da se Nizozemska kvalificira.

'Naravno da ću ga i dalje pratiti. Ukoliko bude u formi, opet će dobiti poziv u reprezentaciju. Njegove kvalitete nisu upitne, ali on će prvu ozbiljnu utakmicu ove sezone odigrati tek nakon ogleda s Portugalom. Isti slučaj vrijedi i za veznjaka Nigela de Jonga, odnosno vratara Maartena Stekelenburga'.