IZNENAĐENJE NA VIŠNJIKU

Za direktora KK Zadar izabran 'nepoznati' 28-godišnjak

01.12.2012 u 12:39

Bionic
Reading

U petak navečer održana je Osnivačka skupština Sportskog dioničkog društva KK Zadar, na kojoj su donesene dvije ključne odluke. Za predsjednika Nadzornog odbora, dakle, prema novom ustroju prvog čovjeka kluba, izabran je zadarski dogradonačelnik Darko Kasap

Odgovorna funkcija direktora kluba pripala je 28-godišnjem Marinu Čačiću. Ta odluka iznenadila je mnoge, s obzirom na to da je operativa kluba stavljena u ruke mladoj i košarkaškoj javnosti nepoznatoj osobi. Marino Čačić predstavljen je kao diplomirani komunikolog kojemu je posljednje radno mjesto bilo u Hrvatskom telekomu. On će, nakon upisa kluba u sudski registar, potpisati trogodišnji ugovor te tako i službeno postati glavni operativac kluba.

Nadzorni odbor KK Zadar s.d.d. ima sedam članova. To su: Ante Babić, Dario Jurin, Joško Jurin, Darko Kasap, Danijel Mikulić, Lovre Peraić i Željko Predovan.

Saznajemo da je jedan član skupštine predložio da se u Nadzorni odbor uvrste još dva predstavnika malih dioničara, što je za sada načelno prihvaćeno.

'Sljedeći korak je upis S.d.d KK Zadar u registar Trgovačkog suda, što će se dogoditi kroz petnaestak dana. Onda će se, kroz otprilike dva mjeseca, dogoditi prijenos poreznih obveza u dionice Grada Zadra te će tada biti održana nova Skupština i doći će do dokapitalizacije kluba, a Grad će postati većinski vlasnik oko 90 posto kluba', pojasnio je predsjednik Nadzornog odbora Kasap.