IMA SE, MOŽE SE

West Ham se uoči utakmice s Dinamom pohvalio velikim pojačanjem iz europskog prvaka; platili su ga gotovo 30 milijuna eura

29.08.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Engleski prvoligaš, suparnik zagrebačkog Dinama u Europa ligi, West Ham United potpisao je četverogodišnji ugovor s francuskim braničem Kurtom Zoumom kojeg dolazi iz Chelsea

Financijske pojedinosti ugovora nisu otkrivene, ali britanski mediji pišu da je West Ham platio oko 25 milijuna funti (29 milijuna eura) za 26-godišnjeg Francuza.

'Zouma je igrač kojeg smo pratili neko vrijeme i vrlo smo se potrudili da se ovaj transfer realizira. On je uvijek bio naš prvi izbor i vrlo sam sretan što je on naš igrač', izjavio je trener West Hama David Moyes.

Zouma je odigrao 36 utakmica za Chelsea u svim natjecanjima prošle sezone, pomogavši klubu da osvoji naslov pobjednika Lige prvaka i završi na četvrtom mjestu englesko prvenstvo.

Od dolaska iz St. Etiennea 2014. je odigrao 151 utakmicu u svim natjecanjima. Proveo je neko vrijeme na posudbama u Stoke Cityju i Evertonu nakon ozljede koljena 2016.

  • +5
Liverpool - Chelsea, Premiership, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: ANDREW YATES

'Osjećao sam da Moyes stvarno želi da dođem i priključim se momčadi, posebno dobroj momčadi koja je sezonu počela tako dobro', kazao je Zouma.

'Odlična sezona koju je West Ham imao prošle godine dala je momčadi dosta samopouzdanja da se ove godine još više poboljša i želim im pomoći u tome', dodao je.

West Ham je trenutačno vodeća momčad Premier League s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom iz tri utakmice