NAPOKON ĆE TROŠITI

Wengeru milijarda za 'novi Arsenal', na nišanu i dva Hrvata

02.04.2014 u 19:19

Bionic
Reading

Menadžer londonskog premierligaša Arsenala Arsene Wenger imat će 120 milijuna eura (oko milijardu kuna) za pojačanja u ljetnom prijelaznom roku

Među igračima koje želi angažirati su i dva hrvatska reprezentativca, napadač Bayerna Mario Mandžukić i stoper Southamptona Dejan Lovren, objavili su britanski mediji.

Wenger će na raspolaganju imati najveći proračun za pojačanja u povijesti kluba, a planira kupiti šest igrača. Osim Mandžukića i Lovrena na Wengerovoj listi želja nalazi se napadač Atletico Madrida Diego Costa, veznjak Schalkea Julian Draxler, napadač Nurnberga Josip Drmić, krilni igrač Porta Jackson Martinez...

Engleski mediji nagađaju kako je Wenger za Mandžukića spreman platiti oko 30 milijuna eura, za Draxlera sprema ponudu od 42 milijuna eura, a još 10 za Lovrena. Za Mandžukića je navodno zainteresiran i Real Madrid, dok je Lovren na radaru Liverpoola.

Arsenal se trenutačno nalazi na 4. mjestu Premiershipa, posljednjem koje osigurava Ligu prvaka. Petoplasirani Everton ima četiri boda manje i utakmicu manje, a upravo će ova dva kluba u subotu u međusobnom ogledu u Londonu odmjeriti snage.