STAV JASAN

Wengerova poruka svima koji misle da će Arsenal pustiti Dinamu!

24.11.2015 u 09:18

Bionic
Reading

Arsene Wenger otklonio je mogućnost izbjegavanja Europske lige u slučaju da Arsenal izgubi izglede nastaviti natjecanje u Ligi prvaka...

Podsjetimo, Arsenal i Dinamo imaju po tri osvojena boda u prva četiri kola, dok Bayern i Olympiacos imaju po devet. 'Topnicima' su potrebne dvije pobjede u zadnje dvije utakmice te trijumf Bavaraca protiv grčke momčadi da bi spasili europsku sezonu i prošli u nokaut fazu Lige prvaka.

Iako ne drži sudbinu u svojim rukama, trener Arsenala vjeruje da još ima izglede ostati u elitnom klupskom nogometnom natjecanju.

'Ako Bayern ne pobijedi Olympiacos, mogao bi u zadnjem kolu u Zagrebu ostati bez prvog mjesta u grupi. Htjet će pobijediti. To bi bio makjavelizam, kad bi namjerno izgubili samo da mi ispadnemo,' kaže Arsene Wenger uoči susreta s Dinamom, dok u isto vrijeme u Münchenu Bayern mora odraditi posao za londonski klub.

No, što ako izgubi šansu igrati u Ligi prvaka? Hoće li Arsenal pod svaku cijenu pokušati izbjeći Europsku ligu u kojoj veliki klubovi ne žele igrati te tako dati priliku Dinamu da prezimi prvi put nakon 45 godina? Francuz ne želi ni čuti.

'Ako uđemo, ozbiljno ćemo shvatiti to natjecanje. Taj problem je prenapuhan u Engleskoj jer i ovako igramo srijedom i subotom, a tada bi igrali četvrtkom i nedjeljom. Ne vidim razliku,' tvrdi Wenger i zaključuje:

'Postoji dosta primjera u Španjolskoj i Portugalu da su ekipe ovo natjecanje shvatile ozbiljno i osvojile ga. Benfica i Sevilla su primjer. Ali nismo još ispali.'

S obzirom da je pobijedio u Zagrebu, Dinamu bi mogao biti dovoljan i bod na Emiratesu za ostanak u Europi. No, Arsenal ga čini se nije voljan samo tako dati...