kvalifikacije za euro 2020

Wales se pobjedom protiv Slovačke priključio Hrvatskoj u borbi za vrh E skupine

24.03.2019 u 16:55

Bionic
Reading

Ove nedjelje svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu u skupini u kojoj je i Hrvatska, igrala je i reprezentacija Walesa. Suparnik Giggsovoj momčadi u Cardiffu bila je reprezentacija Slovačke, koju su kući ispratili s jednim pogotkom u mreži

Nogometaši Walesa u četvrtak su bili oslobođeni kvalifikacijskih obveza te su mirno mogli pratiti kako igraju njihovi suparnici u E skupini kvalifikacija za Euro 2020.

No, sasvim sigurno nisu bili baš presretni jer njihovi najveći konkurenti, Hrvati i Slovaci upisali su pobjede protiv Azerbajdžana odnosno Mađarske.

I zato su igrači Ryana Giggsa uoči svojeg prvog ogleda imali imperativ. A kada ste pod pritiskom, onda je i najteže igrati.

Svjesni su bili Otočani da ih, bez obzira na pobjedu na prošlom Euru u Francuskoj (2:1), čeka težak posao.

  • +5
Kvalifikacije za Euro 2020, Wales - Slovačka Izvor: Pixsell / Autor: Darren Staples/Press Association/PIXSELL

Međutim, nakon ranog pogotka domaćina, a kojeg je u petoj minuti postigao igrač Swansea, Daniel James, nakon velike greške Petera Pekarika, gosti se u prvom dijelu nisu pribrali od početnog šoka.

Tek u drugom dijelu, Slovaci su postali ravnopravni, ali domaći su bez igrača koji je trenutno u najboljoj formi, Aarona Ramseya, ipak uspjeli sačuvati minimalnu prednost, koja im je donijela tri boda.

No, u samoj završnici Slovaci su tražili jedeanesterac zbog navodnog igranja rukom jednog od domaćih igrača. A Stoch je toliko energično reagirao da mu je sudac Zwayer morao pokazati žuti karton.

Ovakav rasplet u jednu ruke ide u prilog Hrvatskoj, jer Slovaci su ostali na tri boda, ali u drugu ruku i ne, jer sada se s tri boda u utrku za vrh skupine uključio i Wales.